Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Juhász Gyula „Tavaszvárás” című verse hangzott el a környei Idősek Klubja tavaszköszöntő rendezvényének zárásaként szerdán Tárkányi Károlyné előadásában, aki mintha a költő gondolataival egyben summázta is volna a kis vackorosok korábbi ajándékműsorát: a hó alól már dobban boldogan a föld nagy szíve s csöndesen fogan a csíra, melyből új élet terem, s bimbók bomolnak majd szűz réteken… A földre fekszem, hallgatom szívét, az égre nézek, kémlelem színét, ég, föld között angyali üzenet hirdeti a jövendő életet…

Bár a program időpontjában az épületen kívül – a korábbi évekhez hasonlóan – ezúttal sem szikrázott a napsütés, a szívekben felragyogott. S bízzunk benne, hogy az már hagyományos tavaszváró rendezvény valóban elhozza a hírnököt, a nyár ígéretét.

A klubtagokat Halász-Becker Anita szolgálatvezető köszöntötte, képletesen a ház falai közé varázsolva a tavaszt: ha becsukod a szemed egy pillanatra, egyszerre megérzed a sarjadó fű friss illatát, hallod a rigó rekedt, erőtlen hajnali énekét, a halkan surranó kis patak ébredő neszét… enged a fagyos szorítás a szíves körül, élni akarsz, újjászületni a rügyfakadó tavaszban, ahol a földből remegve bújik elő az első hóvirág, majd ibolya…

Szeretetteljes, láthatóan olykor múltba révedező mosolyt csalt az arcokra a Vackor Óvoda és Bölcsőde apróságainak tavaszi versekből, dalokból, játékokból kötött ajándékcsokra, s végül A Kiskakas gyémánt félkrajcárja című vidám mesejáték, amely természetesen okulással zárult. A kiskakas ügyesen megőrizte a szemétdombon lelt pénzt, gazdaasszonya pedig „fogta magát, vett egy kosár kukoricát örömére a nagy napnak, három jércét a kakasnak. Mind a három megtanulta, kapirgálni fontos munka, s mondogatják minden reggel: ki korán kel, aranyat lel!

A kicsik bájos előadása után Halász-Becker Anita a keresztény világ legnagyobb ünnepéről, jeles napjairól, és egyik szimbólumáról, a tojásról szólt, melyet sokáig csak pirosra festettek, mert a színnek védő erőt tulajdonítottak. S bár úgy tűnik, hogy a tavasz még kicsit incselkedik, az ünnep hamarosan elérkezik, s szerdán picit be is kukkantott az otthonba, hiszen a szolgálat munkatársai maguk készítette színes hímes tojásokkal ajándékozták meg a klubtagokat a hagyományosan gazdag és ízletes vendéglátás előtt.

 

Megosztás