Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Határozatlan időre meghosszabbítja a kormány a koronavírus-járvány miatt március 28-án elrendelt kijárási korlátozást – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök április 9-én. Arról is határozott a kormány, hogy külön jogosítványt ad a polgármestereknek, így ők hétfő 24 óráig, tehát húsvét idejére a saját településükre nézve további speciális, szigorító szabályokat alkothatnak és vezethetnek be. Környén 13-án éjfélig tilos horgászni és a tó partján tartózkodni, emellett a falun belüli parkolás csak a környeieknek megengedett, illetve a kerékpárutakat is lezárták az átmenő forgalom elől.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett felhatalmazással élve Beke László, Környe polgármestere az alábbiakat rendelte el a falubeliek védelme érdekében 2020. április 13-án 24 óráig:

Az önkormányzat Környe valamennyi parkolóját lezárja a nem környei autósok elől, kivéve a Katolikus Temetőét, mely 30 perces időkorláttal használható. A megállás időpontját a szélvédőre kihelyezett, papírlapon jelzett megállási idővel kell igazolni. A falun belüli parkolás csak a környei állandó lakóhellyel és tartózkodási engedéllyel rendelkező lakosoknak megengedett. A faluközpontban április 11-én, az üzletek nyitvatartási ideje alatt engedélyezett a környeiek számára a parkolók használata.

Az önkormányzat tulajdonában és a Környei Horgász Egyesület kezelésében lévő Környei tavon horgászni, valamint a tó partján tartózkodni tilos! A sétány a kormány kijárási korlátozásról szóló rendeletének megfelelően használható egyéni szabadidős sporttevékenységre, szabadidős célú gyalogos, kerékpáros közlekedésre. A Környén áthaladó kerékpárutakat az önkormányzat lezárta az átmenő forgalom elől.

Kedves Környeiek!

Tudom, hogy az idei Húsvét valamennyiünk számára más, szokatlan lesz. Ragyogó napsütés várható, és vágyunk az ilyenkor megszokott családi összejövetelekre, kirándulásokra, hogy megölelhessük szeretteinket. Bizony ezek a napok az eddigieknél is hangsúlyosabban szólnak az egyéni felelősségvállalásról, az áldozatokról, amiket a járvány megfékezése érdekében kell mindannyiunknak meghozni, ezért kérem, fogadják megértéssel a hozott rendelkezéseket, és tartsák be azokat!

Továbbra is az a legfontosabb, hogy MARADJUNK OTTHON! Ha feltétlenül szükséges elhagyni az otthonát, kérem, viseljen szájmaszkot, ezért is biztosított önkormányzatunk a sok-sok önkéntes segítségével a háztartások számára két-két darabot!

Kérem: továbbra is vigyázzunk egymásra!

Beke László polgármester

 

Megosztás