Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Szinte mindent „bevetetett” a Vöröskereszt Környei Alapszervezete, hogy véradásra csábítsa az aktivistákat csütörtökön, s az előkészületek meg is tették a hatásukat: míg októberben 38-an, tavaly januárban 47-en, ezúttal 67-en nyújtották karjukat a Művelődési Házban, még „záróra” előtt öt perccel is nyílt a bejárati ajtó.

Minden bizonnyal a jó idő is szerepet játszott a kiemelkedő részvételben, a szervezők azonban nem csak az időjárás kegyeiben bíztak: a megszokott megjelenési felületek mellett a legnagyobb közösségi oldalon is „toboroztak”, az érkezőket pedig igazán finom falatok és tea, különböző csokoládék, üdítő, sör várta. Az első alkalmas donoroknak a Simon Méhészet ajándékával, egy-egy üveg facélia mézzel, a Művelődési Ház felajánlásaként pedig az Anconai szerelmesek című előadásra, 2 főre szóló tiszteletjeggyel kedveskedtek. Egy ideig úgy tűnt, az első alkalommal vért adók száma is szépen alakul, hiszen négyen vettek nagy levegőt és bátorságot, de egészségügyi okok miatt végül csak kettejük, Fábiánné Karcub Csilla és Hartman Alex neve kerülhetett fel a listára.

A Vöröskereszt Környei Alapszervezete a rendszeres véradókat és azokat is, akik még csak fontolgatják a véradás lehetőségét, idén – mint minden évben – még háromszor várja. A környei Művelődési Házban április 26-án és október 25-én, a Közösségi és Tájházban július 26-án, mindhárom alkalommal 12.30 és 17.30 között.

 

Megosztás