Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

5u-11Január 17-én, Vértessomlón indult útjára a Sváb Kupa teremlabdarúgó torna 13. sorozata, melyet annak idején gesztesi kezdeményezéssel hívták életre Várgesztes, Vértessomló, Környe és Kecskéd öregfiúk csapatainak részvételével.

2012-től már a gyerekeket is bevonták, s mivel Gesztes nem rendelkezik önállóan utánpótlás együttessel, fiataljai a somlói csapatban rúgják a bőrt, a községet a kicsiknél hagyományosan a Vértesi Erőmű „helyettesíti”.

1u-11Az U-11-es korosztály első két fordulóját követően a környei gyerekek igen magabiztosan álltak az élen, az utolsó várgesztesi állomás azonban bőven tartogatott izgalmakat. Ekkorra ugyanis lecsappant a környeiek előnye, a Vértessomló csupán két ponttal lemaradva követte, s a Kecskédnek is csak három hiányzott, hogy beérje.

2u-11Egyáltalán nem voltak tehát lefutottak a mérkőzések szombaton, ráadásul az influenza is igencsak „megtizedelte” a csapatokat, többen a legjobb játékosaikat voltak kénytelenek nélkülözni. A hatodik meccsre alaposan felborult az élvonal, hiszen a Kecskéd 2-1-re megverte a Környét, 3-1-re pedig a Vértesi Erőműt, azaz 19 pontjával átvette a vezetést. A Vértessomló a Kecskéd felett aratott 1-0-s győzelméért járó 3 ponttal megőrizte második helyét, ám várt még a csapatra a valóban mindent eldöntő mérkőzés a Környe ellen, amely addig a Vértesi Erőművel egalizált, azaz hajszálra ugyanannyi, 17 pontot gyűjtött be, mint a Somló. környe-u-11Bár mindkét gárda szívvel-lélekkel hajtott a győzelemért, ezúttal a környeieknek pattogott a labda, a meccset 1-0-s győzelemre hozták, s ezzel meg is szerezték az idei Sváb Kupát. A második helyen végzett a Kecskéd, harmadikon a Vértessomló, míg a negyedik helyen a Vértesi Erőmű.

Délután az öregfiúk összecsapásain az elsőség tekintetében nem volt kérdés, hiszen a Kecskéd eddig behozhatatlan előnyre tett szert. Az egyik szurkolójuk úgy is fogalmazott, hogy nem hazaviszik, hanem otthon tartják a kupát, hiszen a krónikák szerint 2013-ban és 2014-ben is ők bizonyultak a legjobbnak.

környe-gesztes_04A negyedik helyezés kapcsán sem volt túl sok ok az izgalomra, hiszen a záró fordulóra 5 ponttal érkező Környének valamennyi meccse után győztesként kellett volna elhagyni a pályát, hogy fel tudjon kapaszkodni a dobogó harmadik fokára. S bár a csapat 3-0-ára felülmúlta a Vértessomlót, a Várgesztestől 3-2, a Kecskétől pedig 5-2 arányú vereséget szenvedett el, így összesítésben meg kellett elégednie a negyedik hellyel, bár a fordulót a harmadikon zárta.

Szinte izzott a levegő a Kecskéd-Vértessomló összecsapáson, a somlói játékosokat a győzni akarás mellett a szurkolói buzdítás is alaposan felpörgette, „űzte, hajszolta”, mígnem a parázs és parádés meccset 6-5 arányú győzelemmel abszolválták. A két szomszédvár mérkőzését a házigazdák hozták ki győzelemre, hétszer rezgették meg a somlóiak hálóját, míg az ellenfél csak egyszer volt eredményes. KecskédA fordulóban a Várgesztes és a Kecskéd 6-6, a Vértessomló és a Környe 3-3 pontot szerzett.

A Sváb Kupát tehát otthon tartotta a Kecskéd, összesítésben második lett a Vértessomló, harmadik a Várgesztes, míg negyedik a Környe.

3u-11 4u-11 6u-11 7u-11 8u-11 9u-11 10u-11 11u-11 12u-11 13u-11 14u-11 17u-11 18u-11környe-u-11kecskéd-u-11vértessomló-u-11erőmű-u-11környe-gesztes környe-gesztes_04 környe-gesztes_17 környe-gesztes_23 környe-gesztes_41 környe-gesztes_44KecskédVértessomlóvárgesztesKörnye

Megosztás