Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

6mesevetélkedő17. esztendeje vetélkednek a „7 mérföldes csizmában heted 7 határon át” elnevezésű országos mesevetélkedő fordulóin a környei általános iskola diákjai is, akik február végén hazai környezetben, azaz, községünk intézményében a körzeti tudáspróba során a kocsi és kecskédi tanulókkal mérték össze az eddig megszerzett ismereteiket, leleményességüket, találékonyságukat. A környeiek öt csapatából ketten ott lehetnek a területi döntőben.

Február utolsó napján adott otthont a Mesevetélkedő körzeti fordulójának a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskolába, ahol öt hazai (2 negyedikes és 3 harmadikos), valamint két kocsi és két kecskédi csapat várta izgatottan a nemes versengés kezdetét.

1mesevetélkedőA csapatok hagyományosan – mint a mesében – 7 próbát álltak ki, azaz ennyi feladatot teljesítettek, melyek 12 mese feldolgozására épültek. Mivel az idei esztendőben emlékezünk Gárdonyi Géza születésének 150-edik és halálának 90-edik évfordulójára, ezúttal az ő meséi és a vele kapcsolatos események képezték a feladatok témáit, kérdéseit.

2mesevetélkedőA területi döntőben való részvételért vívott, mintegy másfél órás küzdelem igen kiélezettnek bizonyult, hiszen hat csapat szó szerint fej-fej mellett küzdött a továbbjutásért, s szinte percenként, feladatonként változott a sorrend. A 7 mérföldes csizmákban lépdelő gyerkőcök felkészültségét és az orrhossznyi különbségeket jelzi, hogy a területi döntőbe a környei Mesebombák és a kocsi Könyvmolyok egyaránt 152,5, a kecskédi Mesemanók 152, míg a szintén környei Füsti fecskék 148,5 ponttal verekedték be magukat.

3mesevetélkedőA szervezők valamennyi résztvevő csapat számára elismerésüket fejezi ki, hiszen nagyon felkészülten vették a heted 7 határ mesevetélkedő körzeti, környei akadályait.

4mesevetélkedő5mesevetélkedő

 

Megosztás