Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Az eltelt esztendők legnagyobb szabású Karácsony Kupáját rendezték meg szombaton Környén. Az általános iskola tornatermében tíz csapat teljes munkaidőben rúgta a bőrt, merthogy a 2×10 perces játékidők a döntővel együtt pontosan 480 percet, azaz 8 órát tettek ki, persze, azért a játékosok pihenhettek a meccsek között.

A már hagyományos teremlabdarúgó kupa kapcsán olyan nagy érdeklődés mutatkozott, hogy Török Mihály szervező nem is tudta valamennyi csapat nevezését elfogadni, hiszen 14 gárda szerette volna megmutatni tudását. Így a szerencsések között öt helyi, valamint kömlődi, móri, oroszlányi és két „céges” együttes labdarúgói léphettek pályára, bízva abban, hogy végül ők vihetik haza a kupát.

A mérkőzések hangulatát minden bizonnyal nem adják vissza, de talán érzékeltetik a számok: a 480 perces tiszta játékidő alatt összesen 172 gól született, azaz, alig több mint két és fél percenként rezgett a háló. A kapufákról nem készült statisztika, s azt is csak megsaccolni lehetne, hogy a játék közben a pályán, illetve a kispadon nagyjából hány percet töltöttek a focisták a játékvezetői ténykedés kritizálásával. De ez a megjegyzés természetesen csak kedveskedő incselkedés e sorok írójától, s még véletlenül sem minősíti a mérkőzések színvonalát, hiszen az urak hihetetlen elánnal és győzni akarással, no meg rutinnal léptek pályára. Szinte minden meccs előtt elhangzott: ez lesz az évszázad rangadója!

A csoportmérkőzések után következett a keresztbejátszás, majd pedig kialakult a végeredmény. A harmadik helyen végzett a Blue Dragon, míg a tavalyi kupagyőztes Vashíd együttesét megfosztotta trónjától és a második helyre szorította az XXL-redőny.

A tornán a legtöbb, 12 gólt Bombitz Tamás szerezte, ezért megérdemelten vehette át a Gólkirálynak járó elismerést, s úgy tűnik, hogy Lord Sándort nehéz felülmúlni, hiszen az előző esztendőben is ő bizonyult a legjobb hálóőrnek, s idén is neki gratulálhatott a Legjobb Kapus díj átadásakor Török Mihály.

 

Megosztás