Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Négy kategóriában negyven csapat versengett a hétvégén a Rédei Önkéntes Tűzoltó Egyesület által szervezett III. Megyei Tűzoltó Találkozón és Versenyen, amelyről a Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület két aranyéremmel tért haza. A legfényesebben csillogó érmek közül egyet a hölgyek szereztek, egyet pedig az „extrém” feladatok teljesítésére összeállt formáció.

Németi László tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató nyitotta meg a hétvégén a III. Megyei Tűzoltó Találkozót és Versenyt Rédén, majd a képzeletbeli startpisztoly közel húsz település létesítményi, hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói számára jelezte a verseny kezdetét. A hölgyek, urak, ifjúsági csapatok különböző ügyességi feladatok során mérték össze tudásukat, gyorsaságukat, a legelszántabbak – köztük a környeiek is – extrém kategóriában is megmutathatták erejüket, rátermettségüket. A Murcsik Zsolt, Popovics Milán, Bene Zsolt, Bakos Martin összeállítású négyes olyannyira remekül vette a favágás, labirintus, hidraulikus feszítővágóval végrehajtandó feladatok akadályait, hogy több mint 40 másodpercet vertek rá a második helyezettre, míg a bronzérem sorsát egyetlen másodperc döntötte el. A hölgyek, Szabó Karina, Rostás Zsuzsanna, Lein Klaudia és Benedek Csenge is aranyos teljesítményt nyújtott. Igaz, a gyengébbik nem kategóriájában két csapat indult, a környei lányok majdnem 5 másodperccel teljesítettek jobban a mögöttük végző létesítményi együttesnél.

A KPÖTE ifi és férfi csapataihoz már kevésbé volt kegyes a rohanó idő, a két gárda hajszállal csúszott le a dobogóról: a Péter Bálint, Virágh Csaba, Bíró Ádám, Zink Máté összeállítású felnőtt együttes 1,48 másodperccel, az ifik, Rózsa Máté, Varga Bendegúz, Virágh Dávid és Kacz Gergő 2,12 másodperccel maradt el a harmadik helytől.

A hölgyek az aranyérem mellett a Periódus Kft. 50 ezer forintos vásárlási utalványával érkeztek haza, az extrém kategória győztesei pedig egy STIHL MS 201 benzinmotoros láncfűrésszel, amelynek már aznap jó hasznát vették éles bevetésen, miután a Homokdűlőben egy útra dőlt fához riasztották az önkéntes tűzoltókat.

Megosztás