Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Új fejlesztéseket vehettek birtokba a kerékpárosok Környén. A hárommillió forintos beruházás eredményeként a kerékpárutak mellett négy, szelektív hulladéktárolóval is ellátott pihenőhely, és egy szervizpont is létesült. A fejlesztés az önkormányzat, illetve a Bridgestone gyár immáron évek óta tartó együttműködésének legújabb eredménye, a június 30-ai átadó sajtóeseményre Topolcsik Melinda ügyvezető igazgató és csapata, valamint Beke László polgármester stílszerűen kerékpárral érkezett.

A munkába járók és az aktív kikapcsolódást keresők egyaránt örülhetnek a Környe területén található kerékpárutak melletti új fejlesztéseknek. A már meglévő – Környét Vértessomlóval, valamint Tatabányával összekötő – bringás útvonalakon négy, jól felszerelt kerékpáros pihenőhely létesült, ahol a bicajosok igényes körülmények között pihenhetik ki a tekerés fáradalmait. A Bridgestone abroncstípusairól elnevezett pihenőpontokon nemcsak asztalok és ülőhelyek várják az oda érkezőket: a kivitelezés során környezetvédelmi szempontokra figyelve még szelektív hulladékgyűjtőket is kialakítottak.  A technikai segítséget igénylő bringásokra is gondoltak a fejlesztésnél: a hárommillió forintos beruházás keretében a vasútállomás mellett egy pumpával és szerelő-állvánnyal rendelkező szervizpont is felépült.

A most átadott kerékpáros fejlesztés gondolata a tavaly Környe és Vértessomló között készült kerékpárút kapcsán született meg.

Településünk mindig is törekedett arra, hogy magas színvonalon valósítsa meg a beruházásait. Ezt a törekvést mutatja az is, hogy a megépült kerékpárutakat nem tekintjük késznek a beruházást lezáró műszaki átadás után, hanem azt nézzük, hogy mivel lehetne még komfortosabbá tenni a környei szakaszt. Ennek eredményeként készültek el a kerékpáros pihenők és a szervizpont. Külön öröm, hogy az effajta elképzelések megvalósításához kiváló partnerre találtunk a Környén működő Bridgestone Tatabánya Termelő Kft-ben. – mondta el az átadó eseményen Beke László polgármester.

Nem véletlenül lettünk Kerékpárosbarát munkahely, szívügyünk a sport és így a kerékpározás, ez találkozik most másik fontos vállalásunkkal, a helyi közösségek szolgálatával. Éppen ezért megpróbálunk minden olyan feltételt előteremteni, ami elősegíti, hogy a környéken minél többen pattanjanak nyeregbe, és biztonságban tekerjenek az egészségük megőrzéséért – hangzott el Topolcsik Melindától, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatójától a nemzeti színű szalag átvágása előtt.

A Bridgestone a társadalmi szerepvállalás keretében szoros, együttműködő és segítő kapcsolatot ápol a környei önkormányzattal. Az abroncsgyár tavaly jelentős összeggel támogatta az Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola új játszóterének építését, de a gyár önkéntesei segítségével újultak meg a falu tóparti faeszközei is.

Megosztás