Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A Tagyospusztai Konferenciatelep felújítása miatt november 24-én a környei Művelődési Ház adott otthont az adventi kézműves foglalkozásunknak. Ezt a lehetőséget ezúton is hálás szívvel köszönjük meg mindazoknak, akik ezzel nagy mértékben elősegítették az alkalom megvalósulását. Csupán csak néhány órát töltöttünk együtt, mégis Isten iránti hálával és végtelen örömmel a szívemben emlékezem vissza az idei kézműves foglalkozásunkra.

Ugyanis megvalósulni látszik az a nem titkolt cél, hogy szeretnénk, ha a kézműves alkalmaink, nem csak a hittanos gyermekek számára adnának lehetőséget a kézműveskedésre, hanem csábítanának más gyermekeket is, illetve szeretnénk, ha egyre többen érkeznének szüleikkel, nagyszüleikkel, testvéreikkel együtt ezekre az alkalmakra.

Jó volt együtt lenni a különféle alkotások elkészítése során és jó volt együtt lenni az igében – a karácsonyi történet egyik igazságát boncolgatva is. Merthogy ezek az alkalmak nálunk 1-1 áhítattal kezdődnek, amelyet most inkább a gyermekek, mintsem a lelkipásztor tartott. A gyermekeknek ugyanis 24 darab kis ajándékdobozt kellett megtalálnia, amelyben a karácsonyi történettel kapcsolatos szavak (amelyek azt bizonyítják, hogy Jézus születése valóban megtörtént), illetve néhány dobozban 1-1 betű volt megtalálható. A szavak segítségével a gyerekek tulajdonképpen szinte észrevétlenül, de összerakták, elmesélték a saját szavaikkal a karácsonyi történetet, majd a betűkből egy olyan szót raktak ki, amely kihagyhatatlan része kell legyen a karácsonyi történetnek, illetve a karácsonyunknak is. Ez a szó a kegyelem. Az áhítat ezután arról tett bizonyságot, hogy karácsony a kegyelem ünnepe is és nem csak a szereteté. A szeret mindig legalább két személyen múlik, a kegyelem nem! Elég hozzá valaki csak úgy, egyedül! Elég hozzá „csak” az Isten. Ő az első karácsony alkalmával valósággal erre a világra adta az Ő egyszülött Fiát és ennek történelmi bizonyítékai vannak, megmásíthatatlan tény. A mi karácsonyunk pedig akkor lesz teljes, ha a Szentlélek megláttatja velünk, hogy ezek mögött a történelmi tények mögött ott áll az Isten, aki nem csak hogy mérhetetlenül szeret bennünket, de kegyelmes is hozzánk. Adja az Ő Fiát, csak úgy, miközben semmiféle viszonzást sem vár. Ez a KEGYELEM!

Az áhítatot követően karácsonyi ajtódíszeket, harangot, spatula és tészta díszeket készíthettek a gyermekek szüleikkel, nagyszüleikkel együtt. Reméljük, hogy megadja az Isten, hogy a következő alkalmunkon, amit majd Húsvéthoz közeledve szeretnénk tartani, még többen lehetünk. Addig is adja Isten, hogy mindnyájunk karácsonya ne csak a szeretet, de a kegyelem ünnepe is lehessen!

Nagy Péterné, lelkipásztor

Megosztás