Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

6idősek-találkMegható és vidámabb versek, citeramuzsika, népdalok, könnyed slágerek, közös énekszó, ízletes falatok, kedves vendéglátás és a viszontlátás, barátságok szövődésének öröme – ez jellemezte az Idősek Klubjának kedd délutáni, vértessomlói összejövetelét, ahová ezúttal a környeiek érkeztek vendégségbe.

A környei Idősek Klubja a különböző évszakokhoz kapcsolódóan – megszínesítve a hétköznapokat – rendszeresen tart közös programokat, s Halász-Becker Anita szolgálatvezető javaslatára most több mint harminc klubtaggal látogattak el Vértessomlóra, ahol nagyjából ugyanennyien várták őket. A rendezvény egyik célja ugyanis az volt, hogy felhívják az idősek figyelmét a szolgáltatásaikra, összejöveteleikre, melyekkel megkönnyíthetik, megszépíthetik a mindennapjaikat. Mindezt Koller Viola szociális gondozó ezekkel a gondolatokkal fejezte ki: 9idősek-találkA szeretetről egyedül beszélni nem lehet. Mert a szeretet lényege az együtt, a veled, a velünk. A szeretet az emberiség legfontosabb szava. A mai nap a szeretet, a főhajtás, a megbecsülés és a barátság kifejezése minden időskorú iránt.

Vértessomlón 1985 óta működik szociális gondozás, amely később kiegészült a szociális étkeztetéssel, néhány esztendeje pedig a jelzőrendszeres segítségnyújtással. A szociális munkás tevékenységének célja mások életének jobbra fordítása, életminőségük javítása. Fontos, hogy az emberek merjék kimondani a bajt, merjenek önmagukért fellépni – biztatta a jelenlévőket a gondozó, arra is ígéretet téve, hogy tudásuk legjavát adva, a lehetőségekhez mérten igyekeznek segítséget nyújtani a gondok és problémák orvoslásában, a mindennapi élet nehézségeiben.

7idősek-találkA rendezvényen – további ízelítőt adva az időskor szépségeiből és lehetőségeiből – szemet gyönyörködtető kiállítás is várt a vendégekre a környei Nő Klub különböző kézműves technikákkal készült dísz- és ajándéktárgyaiból, Kiss Károly fafaragó alkotásaiból és Somlói Józsefné műveiből, aki kukoricacsuhéból és dísztökökből varázsol csodaszép figurákat.

1idősek-találk 2idősek-találk 3idősek-találk 4idősek-találk 5idősek-találk 8idősek-találk 10idősek-találk 11idősek-találk 12idősek-találk 13idősek-találk 14idősek-találk 15idősek-találk 17idősek-találk 18idősek-találk 19idősek-találk 20idősek-találk21idősek-találk

 

Megosztás