Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A csendes gyilkos, a szén-monoxid eddig az idei téli szezonban elkerülte megyénket, azonban csak az elmúlt öt napban három kémény és két kazántüzet jelentettek be a műveletirányítási ügyeletre.

Az állampolgárok többsége már odafigyel a rendszeres szellőztetésre és szén-monoxid érzékelőket is egyre többen szereltetnek be. Fontos azonban arra is odafigyelni, hogy házunk kéménye megfelelően tisztítva legyen, mert az ott lerakódott égéstermékek meggyulladhatnak veszélyeztetve ezzel az épület tetőszerkezetét. Engedjük be a kéményseprőt, hogy ellenőrizhesse a kémény állapotát, elkerülve ezzel akár a ház leégését.

A kémény mellett gyakorta érkezik kazánházban kialakult tűzről jelzés. Ezt a legkönnyebben úgy tudjuk elkerülni, ha rendszeresen szakemberrel ellenőriztetjük a kazánt, illetve a begyújtáshoz használt fát, papírt, egyéb éghető anyagokat nem a kazán közvetlen közelében, illetve biztonságos távolságban, fizikailag elkülönítve tárolunk, így az esetlegesen kipattanó parázs nem fogja begyújtani a kazán környezetét.

Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Megosztás