Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Idén is igazán bőkezű volt a Jézuska a Környei Vackor Óvoda és Bölcsőde apróságaihoz, a kicsik december 20-án karácsonyoztak előbb közösen, később pedig a csoportonként. A gyerekeket a csoportszobákban a Reichnach György által felajánlott, s ünnepi díszbe öltöztetett fenyők fogadták, no meg rengeteg játék az önkormányzatnak köszönhetően.

De nem csak a szobákban, hanem az aulában feldíszített karácsonyfa alatt is meglepetés: dömperek, hókotrók várták a gyerkőcöket, az udvari játékokkal a jövedelemadók felajánlott 1%-ával jól gazdálkodó Környe Óvodás Gyermekeiért Alapítvány ajándékozta meg az intézményt.

Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni. – Márai Sándor idézetével köszöntötte az apróságokat az ünnepség kezdetén Pekár Zita intézményvezető, majd az adventi koszorú negyedik lángjának fellobbantása után a vegyes Nyuszi csoport idézte meg a kis Jézus születését Betlehemi játékával.

A kis vackorosok már egész hónapban készülődtek az ünnepre, ahogy sorra gyúltak a gyertyák a közös adventi koszorún, úgy szaporodott a megtanult versek, dalok, mondókák száma. Ezekből is ízelítőt adtak a gyerekek az ünnepségen, ki halkabban, ki hangosabban, zárásul pedig az óvodapedagógusokkal, dadusokkal közösen, zengőn énekelve a „Kis karácsony, nagy karácsony” kezdetű dalt.

 

 

Megosztás