Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Majdnem harminc környei diák érkezett szerda délután a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft-hez, s ajándékozta meg ünnepváró összeállítással a társaság munkavállalóit a karácsonyi rendezvényükön. A cég és Környe önkormányzata, intézményei évek óta szoros, példaértékű kapcsolatot ápolnak, mivel az együttműködés nem csupán a gazdasági területre terjed ki.

Beke László, Környe polgármestere s 27 diák látogatott el szerda délután a Tatabánya-Környe Ipari Parkban működő Bridgestone Tatabánya Termelő Kft-hez, ahol az immáron harmadik karácsonyi ünnepség keretében a tanulók első alkalommal, de egyben hagyományt teremtve kedves műsorral ajándékozták meg a cég munkavállalóit.

Ryutaro Ishii, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. jelenleg Japánban tartózkodó ügyvezetőjének ünnepi gondolatait Deme Lajos HR vezető továbbította a megjelentek felé, kiemelve, hogy mára egy minden szempontból elismert, a saját lábán álló gyárban ünnepelhetnek.

Beke László a környei fiatalok műsora előtt tartott beszédében a Bridgestone közösségi szerepvállalását emelte ki, melyre a társaság a kezdetektől igen nagy hangsúlyt fektetett, s amely példaként szolgálhat bárki számára.

Önöknek a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. nem csupán egy telephely, nem csupán munkahely. Tevékenységükkel egy térség szerves részévé váltak és ezért köszönet illeti meg a cég döntéshozóit, vezetőit és minden egyes dolgozóját. Elmondhatjuk, hogy az önök munkássága, társadalmi felelősségvállalása valóban példaértékű és méltó ennek a szép ünnepnek az üzenetéhez – fogalmazott a polgármester, majd ajándékként dr. Nagy Gábornak, az üzemi tanács elnökének nyújtotta át Soltész László környei pedagógus tus rajzát, amellyel a község katolikus templomát örökítette meg.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. üzeme 2008 januárjában kezdte meg a gumiabroncsok kereskedelmi termelését. Vállalati társadalmi felelősségvállalási programját egy évvel később indította útjára, amikor a környei általános iskola új játszóterének földmunkálataiban segédkeztek a társaság japán és magyar vezetői, s mellettük mintegy negyven munkavállaló. A Bridgestone Corporation menedzsmentje ugyanis vallja: “A XXI. században egyetlen termelő egység sem függetlenítheti magát a közösségtől, amelyben tevékenykedik. Fontos, hogy az üzemek környékén lakók ne tekintsenek elszigetelten működő világként a gyárakra, hogy azok szerves részét képezzék a helyi közösségeknek, önkéntes alapon segítve őket céljaik elérésében.”

A program ez év márciusában folytatódott, amikor Ryutaro Ishii, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezetője érkezett a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézménybe, s 350 darab rajzkészletet ajándékoztak az iskolának, valamint a Vackor Óvodának.

Beke László polgármester a szerdai ünnepi találkozó során azt is kiemelte, hogy a Bridgestone esetében kezdetektől igen jó és kölcsönös megelégedettséggel járó együttműködés alakult ki, melyet rendkívül jól példáz a mára hagyományosnak számító vállalati társadalmi felelősségvállalási programjuk, s amelyért az iskolások így fejezték ki köszönetüket a cég vezetése, s a munkavállalók számára.

Megosztás