Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

ablakA Vértes Agorája fotópályázatot hirdet Tatabánya Járás településein (Gyermely, Szomor, Héreg, Tarján, Vértesszőlős, Szárliget, Környe, Várgesztes, Vértessomló és Tatabánya) élő alkotni, teremteni vágyóknak. A „Zárt kapuk, nyitott ablakok” című pályázattal szeretnék felhívni a figyelmet az utazás során nyert élményekre, a nem csak a hazai tájakon gyűjtött különleges emlékekre.

A Vértes Agorája fontos küldetésének tekinti, hogy a térségben élő családok fiataljai és az idősebb generációi együtt oszthassák meg az utazáskor szerzett élményeiket. Könnyen meglehet, hogy a téma akkor is csodálatos lesz, ha azt a saját kis falunkban, városunkban leljük meg. A beérkezett anyagot, három tagból álló zsűri válogatja, illetve díjra jelöli.

A legjobb alkotók képei a Vértes Agorájában és a térség településein is bemutatásra kerülnek.

A témában maximum 3 alkotást várnak, melynek mérete: 30×40 cm fotó

A beadás határideje: 2015. szeptember 1.

A kapcsolattartó: Sashegyi Gabriella Edit

Telefon: +36 34 600 483

Mobil: +36 30 517 8037

E-mail: sashegyi.gabriella@avertesagoraja.hu

Egy kis bevezető a kapuk, ablakok misztikumába:

Az emberiség számára mindig is nagy jelentőséggel bírtak az épületek szerkesztésekor a különböző nyílások, kapuk, ajtók, ablakok. Még a Királyok Könyve is foglalkozik az ablakok irányainak fontosságával, ahogy azt, a ma embere is teszi.
 A levegőre és a fényre való nyitottságával az ablak a befogadó készséget szimbolizálja; ha az ablak kerek, ez olyan jellegű befogadásról árulkodik, mint a szemé és a tudaté, ha négyszögletes, ez az égi javak iránti földi befogadó készséget jelenti. A kapu vagy ajtó szimbolizálja az átjárást két állapot, két világ között, az ismert és az ismeretlen, a fény és a sötétség, a gazdagság és a szegénység között. A kapu a nyitány, amely lehetővé teszi a be- és kilépést, tehát a lehetséges átjárást – még ha ez az egyetlen lehetőség is – egyik területről a másikra: szimbolikus értelmezésben leggyakrabban a profán területéről a szakráliséra.

Megosztás