Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

biztonsági-övHáromnapos fokozott ellenőrzést tartott a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság március 10-től 12-ig. Az egész megyére kiterjedő akció során az egyenruhások a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték.A három nap alatt ellenőrzött gépjárművezetők közül 23-an nem kötötték be magukat, két esetben pedig a járművezető elmulasztotta a gyermekbiztonsági rendszer használatát.

Az egyenruhások összesen 237 járművezetővel szemben alkalmaztak alkoholszondát, mely nyolc esetben lett pozitív. A szabályszegőkkel szemben egy alkalommal került sor vezetői engedély, míg négyszer hatósági engedély elvételére. Közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 88 járművezetővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök, míg 30 esetben közigazgatási eljárást indítottak. Három személyt előállítottak, öt fővel szemben pedig figyelmeztetéssel éltek.

Az egyenruhások több éves tapasztalat alapján állítják, hogy a biztonsági öv nem egy esetben életet mentett, vagy menthetett volna, ha a balesetet szenvedettek használták volna. Az is biztos, hogy közúti közlekedési baleset bekövetkezése esetén a sérülések súlyossági foka is csökkenthető, ha a járműben utazók bekapcsolják a biztonsági övet, a gyermekek az életkoruknak megfelelő gyermekülésben ülnek, a motorosok és kerékpárosok pedig bukósisakot viselnek. Európában a közúti közlekedők 90 százaléka használja a passzív biztonsági eszközöket. A balesetek megelőzése érdekében a következő hetekben további fokozott ellenőrzésekre kell számítaniuk a közlekedőknek Komárom-Esztergom megyében.

 

Megosztás