Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

7juliálisA korábbi összejövetelek sikerén felbuzdulva hétfőn juliálisra várták a környei Idősek Klubjában a korosztály képviselőit, akik érkeztek is szép számmal nemcsak helyből, de Környebányáról és Vértessomlóról is. A hölgyeket, urakat a fák és a sátor nyújtotta kellemes árnyék, ízletes frissítő, finom falatok, s egyáltalán nem utolsó sorban igazán tartalmas program fogadta. A résztvevőket Halász-Becker Anita szolgálatvezető köszöntötte, majd az ifjú mazsorettek produkcióit látva Gyarmati Pista bácsi megjegyezte, hogy ezt a fajta táncot a bottal, ő is meg fogja tanulni.

Barta Sándorné a nyugdíjasok mindennapjait, érzéseit, gondolatait egy keserédes, majd egy vidámabb hangulatú verssel érzékeltette, s bemutatkozott a Nő Klub is, melynek tagjai egyáltalán nem ismeretlen vendégként érkeztek, ám ezúttal picit bővebben szólt a mögöttük álló két esztendő mozzanatairól Németh Lajosné, Marika. 18juliálisMint mondta, 2011 őszén négy fővel alakultak, ám ugyanabban az évben Karácsonykor már 25-en ünnepeltek. Kisnyugdíjasok adnak a még kisebb nyugdíjasoknak – fogalmazta meg mottójukat, merthogy a Nő Klub megalakulása óta folyamatosan szorgoskodnak a tagjai: az ünnepekhez kapcsolódóan készítenek ajándékokat és különböző kézműves technikákkal dísztárgyakat, hogy az értékesítésükből származó bevételből a rászorulókat támogassák. Az idei, húsvéti vásárukat sajnos „betemette a hó”, ezért az Idősek Klubjában, erre az alkalomra rögtönzött kiállításuk a faliképek, kosarak, díszdobozok, virágkreációk mellett csodaszép hímes, hímzett tojásokban is bővelkedett. Mint kiderült, már most készülnek a Karácsonyra, ám a tervezett meglepetésükhöz férfikezek segítségére is szükségük lesz, ezért – egyébként igaz, csak hölgyeket várnak soraikba – ezúttal az Idősek Klubjában fúrni-faragni tudó férfiembereket is „toboroztak”.

23juliálisA hétfői juliálisra Schweininger Ilona, a Művelődési Ház igazgatója is ellátogatott, aki segítségét, együttműködését ajánlotta fel, s ismertette a jövőbeni programterveket, s ő is szorgos kezeket toborzott, de asszonyokét. Az intézmény szervezésében ugyanis községünk is csatlakozott az AGORA nagy sálkötő akciójához. A cél, hogy az év végére elkészüljön Tatabánya és a térség leghosszabb és legszínesebb sálja. A november 20-áig tartó játékban bárki részt vehet. Ez idő alatt minden pénteken 17 és 19 óra között közös kötésre, beszélgetésre várják a társaságra vágyókat a Művelődési Házban, aki pedig otthon szeretne bekapcsolódni, annak csak arra kell figyelnie, hogy a sál szélessége 20 cm legyen, függetlenül attól, hogy milyen fonalból és milyen kötőtűvel köti.

25juliálisA vidám hangulatú program a környebányaiak vendégszereplésével folytatódott. Bolemányi Magdolna citeramuzsikája, Bozó Kucskár Anikó és Borsodi Istvánné nótázása percek alatt magával ragadta a klub tagjait, akik közül többen egykoron pávakörösként is szívesen fakadtak dalra saját maguk és mások örömére.

35juliális 1juliális 2juliális 3juliális 5juliális 6juliális 8juliális 9juliális 10juliális 11juliális 12juliális 13juliális 14juliális 15juliális 16juliális 19juliális 20juliális 21juliális 23juliális 24juliális 26juliális 27juliális 28juliális 29juliális 30juliális 31juliális 32juliális 33juliális 34juliális

 

Megosztás