Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Egyre hidegebbek az éjszakák és az előrejelzések szerint nappal is mínuszok várhatók, ezért a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott óvatosságot kér a közúti közlekedésben résztvevőktől.

Péntek reggel számos baleset történt a megye területén, szerencsére a legtöbb nem járt sérüléssel. A lefagyott úttesten csúsztak meg a gépjárművek. Emiatt ütöttek el egy gyalogost is reggel Oroszlány belterületén. A gépjárművezető elmondta, hogy észlelte a gyalogátkelőhelyen szabályosan közlekedő gyalogost, így ennek megfelelő sebességgel közelített a zebra felé, a csúszós utat és emiatt a gépjármű féktávolságát már nem vette figyelembe, így hiába fékezett, elütötte a gyalogost, aki könnyű sérüléssel megúszta a balesetet.

A gépjárművezetők többsége még nem készült fel a téli útviszonyokra. Az enyhe időjárásnak köszönhetően a megyében eddig nem voltak jellemzők a síkos útszakaszok. Hétvégére a hideg mellé havazást is ígérnek a meteorológusok, ami fokozottabb figyelmet kíván a gépjárművezetőktől.

A karácsonyi forgatagban is számos anyagi káros baleset történik a figyelmetlenségnek köszönhetően. A közutakon tapasztalható megnövekedett forgalom nagyobb toleranciát és több figyelmet kíván a közlekedőktől.

Korán sötétedik, így a gyalogosokra és kerékpárosokra a megszokottnál is jobban kell figyelni. A kerékpárral közlekedők esetében lakott területen kívül éjszaka, illetve korlátozott látási viszonyok között, láthatósági mellény viselése kötelező!

KEM RFK

 

Megosztás