Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

egészség.du_02Szinte naponta hallani különböző betegségek kapcsán a prevenció, megelőzés fontosságáról, melyben jelentős szerepet töltenek be a szűrővizsgálatok, hiszen „jobb félni, mint…” Ez a gondolat vezérelte a szervezőket, amikor megtervezték a Tavaszváró egészségdélutánt, amely első alkalommal pénteken várta az érdeklődőket a környei Művelődési Házban.

Nagyjából hetvenen fordultak meg péntek délután a Művelődési Házban, ahol a Kormányhivatal Tatabányai Járási Hivatalának Népegészségügyi Osztálya munkatársainak részvételével az érdeklődőket testtömeg mérés, BMI mérés, izom %, testzsír %, hasi zsír és alapanyagcsere kalkuláció, vérnyomás-mérés, 2-es típusú diabetes kockázatértékelő kérdőív, táplálkozási tanácsadás, vércukor és koleszterinszint mérés, a egészség.du_11dohányzókat pedig a tüdőkapacitás mérés mellett elrettentésül demonstráló eszközök, elfeketedett tüdő, rákosan burjánzó fogíny is várta.

A szakemberek hamarosan részletes statisztikát is készítenek a szűrési eredményekről, annyit azonban már előzetesen a helyszínen is megállapítottak, hogy az érkezők 90%-a túlsúllyal küzd, amely hazánkban népbetegség. Volt olyan hölgy is, aki elmondása szerint nem cukorbeteg, a mért vércukor-szintje azonban meghaladta a 12-es értéket. A szakemberek több résztvevőnek további vizsgálatokat javasoltak, volt, akinek sürgősséggel.

egészség.du_07A Komárom-Esztergom Megyei Rákellenes Egyesület vastagbélrák-, illetve prosztataszűrésre biztosított lehetőséget, s bár Beer Jánosné elnök szerint a PSA tesztet vállaló urak tízes létszáma az átlagosnál jobbnak mondható, azért akadt (nem is egy) olyan férfi, akit nem sikerült rábeszélniük a tűszúrásra. Örvendetes viszont, hogy a vastagbélrák-szűrést igénylők száma meghaladta a tucatot.

A lelki felfrissülésre és megtisztulásra vágyók a délután folyamán Járóka Ferencnéhez, Loncihoz is fordulhattak, aki radioesztézián, reflexológián alapuló állapotfelmérésre, auramérésre, auratisztításra, energiaszint mérésre és feltöltésre biztosított díjtalanul lehetőséget. Az emberek ezotéria iránti, növekvő érdeklődését jelzi, hogy délután 2 órától este fél 8-ig folyamatosan kopogtattak spiritisztánál.

egészség.duegészség.du_16 egészség.du_03 egészség.du_04 egészség.du_05 egészség.du_06 egészség.du_08 egészség.du_10 egészség.du_12 egészség.du_13 egészség.du_14 egészség.du_15

Megosztás