Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Összesen 7 345 kiló hal akadt tavaly a Környei Horgász Egyesület tagjainak horgára, amely egy főre vetítve majdnem 49 kilót jelent. Legtermetesebb példányként harcsából egy 38 kilósat fogtak ki – a többi között ez is kiderült a szervezet szombati közgyűlésén, melyet a horgászati tilalom ellenére idén sem kísért túlzott érdeklődés.

Török Mihály elnök beszámolójában elhangzott, hogy az egyesület létszáma az előző évhez képest 8 fővel emelkedett, az év végén 232 volt. Tavaly is jelentős munkavégzéssel gondoskodtak a tó környezetének rendben tartásáról, s folytatták a törpeharcsa varsázását, összesen 300 kilót halásztak le. A kibővített elnökség egyhangú döntéssel a társadalmi munkákban legaktívabb tagok, Berényi Tibor, Barta Attila, Budaházi János, Hartmann Zoltán, Hartmann Ákos, Golda Ferenc és Szommer Ferenc számára kedvezményes, 20 ezer forintos tagdíjat szavazott meg – ismertette az elnök, hozzátéve hogy az idei évtől az évi 12 óra közösségi munkavégzés 15 ezer forinttal váltható meg. Kiemelte, hogy a döntéssel nem az egyesület bevételét kívánják növelni, sokkal inkább motiválni a tagokat, hogy minél többen vegyenek részt a munkálatokban.

Tájékoztatójában – mint ahogy minden évben, úgy idén is – szép fogási eredmények szerepeltek, amit a folyamatos és bőséges haltelepítéssel alapoznak meg évről-évre: a tóba tavaly összesen 7,8 millió forint értékben került 8 500 kiló hal, s a telepítésre szánt kerettel idén sem bánnak szűkmarkúan, hiszen 8,8 millió forintért terveznek halvásárlást.

A témához kapcsolódóan Hafner János már nem először vetette fel a saját tenyész tó kialakítását, ám a lehetséges megvalósításról Dr. Beke Ernő titkár röviden így summázott: ötletnek jó, de kivitelezhetetlen.

2016-ban a legtermetesebb, 38 kiló 27 dekás harcsát ifj. Kiss Mihály fogta ki, Hartmann Ákos egy 12 kilós amurral, Berényi Tibor egy 5 kilós süllővel dicsekedhet.

A hozzászólások, kérdések során – szintén – már nem először merült fel az 5 kiló feletti elviteli tilalom módosításának kérése, a felvetés azonban jól láthatóan, hallhatóan a tagságot is megosztotta. Volt, aki úgy vélte, hogy 7 kilóra kellene emelni a határt, mert már túl sok a nagy hal a tóban, s volt, aki úgy, hogy azok értéket képviselnek, s ne a hazavitel, hanem a szórakozás legyen a cél. Török Mihály válaszában elmondta: már az elnökség is tárgyalt a kérdésről, s elképzelhető, hogy döntenek a 6 kilóra emelésről, de ha így is lesz, akkor is csak 1 éves időtartamra, s majd összegzik a tapasztalatokat. Javaslatként elhangzott, hogy inkább a tagság döntsön, ha már úgyis ott vannak a közgyűlésen, de végül a többség nem támogatta az ötletet. A tóparti padok, asztalok állapota kapcsán elhangzott, hogy tavasszal valamennyi fel lesz újítva, s hogy hamarosan új esőbeálló is készül.

Megosztás