Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1salátapartiKisjubileumát ünnepelte pénteken a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola saláta partija, hiszen Szarka Katalin már ötödik alkalommal hívta az egészséges étkezés jegyében gasztronómiai „csatába” a gyerekeket.

A program népszerűségét jelzi, hogy az eltelt évek legnagyobb számú nevezését könyvelhették el, pontosan 14 fantáziadús elnevezésű formáció vágott neki (szó szerint) az iskola ebédlőjében a hámozásnak, szeletelésnek, aprításnak, kockázásnak… De természetesen csak a kézmosás után.

2salátapartiA szervező jóleső elégedettségét csak fokozta, hogy a visszatérők mellett több új csapat is érkezett, s hogy a fiúk is szép számmal veselkedtek neki a feladatnak.

Közben Horváth Gyuláné, Gabi néni is szorgoskodott: a 24salátapartibüfében található egészséges falatok – tönkölykocka, korpás és barna kifli, müzli, fitness croissant, só nélküli diákcsemege, tejszelet, túró rudi, joghurt, kakaó, tej – kerültek a főasztalra abban a reményben, hogy nem csupán erre az alkalomra lopják be magukat a tanulók szívébe.

A parti résztvevőik hagyományosan választhattak, hogy sós vagy édes salátát készítenek, a nagyobb siker reményében esetleg mindkettőt, bár az egyik csapatnál ez okozott is némi galibát: az ifjú hölgyek egyetlen pillanatra elbizonytalanodtak, hogy az alma vajon a görögsalátába kell-e? Nem volt tehát hiány hagymában, uborkában, paradicsomban, almában, barackban, sárgarépában, salátalevélben, banánban, dinnyében, tejfölben, olíva bogyóban, csemegekukoricában, sajtban, szőlőben, házi készítésű gyümölcsbefőttekben, paprikában, körtében és még sorolhatnánk az alapanyagokat, amikből végül elkészültek a remekművek: fejből, ahogy otthon látták, sokadszor olvasott és értelmezett recept szerint, vagy éppen telefonos segítséget kérve anyutól.

Ezúttal sem volt tehát könnyű feladata Gabi néninek, aki Csáki Dorottyával, Mucsi Dalmával és Holló Jánossal ízlelte sorra a vitaminbombákat nemcsak az ízeket, hanem a finomság tetszetősségét, a tálalást, terítést is értékelve.

salátakukacokSós kategóriában végül a Saláta kukacok (Benkő Lili Amarilla, Benkő Mirabella, Kaszap Nagy Sára, Budai Anita – 5. osztály) készítette saláta nyerte el leginkább a „gasztrozsűri” tetszését. Második helyen végzett a Terrible Friday Night (Laczó Hanna Kiara, Lein Klaudia Brigitta, Szabó Karina, Vérten Vivien, Pankotai Melinda – 7. osztály) és harmadikon a Saláta királyok (Virga Kira, Budavári Helga, Mucsi Ákos – 5. osztály).

éhesbandaAz édes finomságok készítői közül az Éhes banda (Hetzl Panna, Daróczi Vivien, Nitas Natália – 3. osztály) állhatott a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára. A második helyezéssel az Éhes falka (Lóczi Katalin, Turi Natália, Béres Mónika, Tirhold Anna – 3. osztály) dicsekedhet, míg a harmadikkal a Paradicsom csapat (Vadkerti Virág, Gál Krisztina, Aknai Mike Panna, Majer Anna – 3. osztály).

3salátaparti 4salátaparti 5salátaparti 6salátaparti 7salátaparti 8salátaparti 9salátaparti 10salátaparti 11salátaparti 12salátaparti 13salátaparti 14salátaparti 15salátaparti 16salátaparti 17salátaparti 18salátaparti 19salátaparti 20salátaparti 21salátaparti 22salátaparti 23salátaparti 25salátaparti 26salátaparti27salátaparti

 

Megosztás