Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

OLYMPUS DIGITAL CAMERATizenkét zarándokot látott vendégül Dr. Árendás József szervezésében vasárnapról hétfőre virradóan községünk. A Gyöngyök Útja zarándokcsapatát vasárnap este Seres Jánosné köszöntötte a falu önkormányzata, a katolikus egyházközség, a Katolikus Karitasz és a Háromkirályok Alapítvány nevében, majd a templom bemutatása és közös imádság következett. A július 25-én Esztergomból induló és Környéig több mint 73 kilométert megtevő zarándokok a vendéglátás után az általános iskolában tértek nyugovóra, s hétfő reggel Majk felé vették az irányt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHisszük, hogy a közösen megtett út túlmutat azon, hogy felüdít és megerősít: segít átgondolni életünket, céljainkat, jövőnket. Ha rálépünk és elindulunk rajta, akkor a maga csendes módján – ahogy a lépések apránként elvisznek Mariazellbe – elvezet minket a Szeretet megtapasztalásához, a Jóistennel való találkozáshoz, a megújuláshoz. Ez az öröm az, ami évről évre útra indít minket – idén ezekkel a gondolatokkal hívott a hagyományos teljes zarándoklatra, vagy egyes szakaszaira a Via Margaritarum Zarándok Egyesület, amely 2006 decemberében jött létre azzal a céllal, hogy segítse a zarándokút teljes kiépülését, fenntartását, a gyalogos zarándoklás népszerűsítését.

A Kató Csaba diakónus által megálmodott Gyöngyök Útja egy folyamatosan járható útvonal, egyik küldetése, hogy szolgálja a középkori magyar zarándokhagyományok feltárását és újraértelmezését.

Az idei zarándokút teljes hossza 100 méter híján 565 kilométer, az utolsó szakasz résztvevő augusztus 19-én érkeznek meg Mariazellbe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Megosztás