Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Balesetmegelőzési Bizottság július 6-án 9 és 15 óra között Tatabányán a TESCO Áruház parkolójában közlekedésbiztonsági nyílt napot tart, melyre családok jelentkezését várja. A jelentkezés feltétele, hogy az egyik szülő rendelkezzen érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel és legalább két 6-18 év közötti gyermeket neveljenek.

A család tagjai két KRESZ tesztlapot töltenek ki (külön tesztlapot tölt együtt a két szülő és külön tesztlapot a két gyermek), majd a szülők egyik – „B” kategóriás érvényes vezetői engedéllyel rendelkező, szabadon választott – a vezetéstechnikai pályán teljesíti a feladatokat, míg párja elsősegélynyújtó alapismereteiről ad számot. Közben gyermekeik ügyességi pályán kerékpároznak.

A rendezvény résztvevői ajándékot kapnak, a legsikeresebben szerepelő család pedig képviseli megyénket a verseny országos döntőjén szeptember végén a zsámbéki Driving Camp Hungary közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai központban.

A vetélkedő célja, hogy a közlekedők széles rétegeinek – gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas – figyelmét egy időben irányítsa rá a rendőrség a biztonságos, balesetmentes közlekedésre, valamint a szülői példamutató magatartás fontosságára és a család közösségnevelő erejére való figyelemfelhívás.

A Magyar Autóklub is kitelepül a rendezvény helyszínére egy mobil baleset-megelőzési kamionnal és a kilátogató gyerekek részére kerékpáros vetélkedőt, a gépjárművezetők részére elméleti, a mobil vezetéstechnikai pálya felhasználásával gyakorlati képzést szervez. A nyílt nap programjain bárki, ingyenesen részt vehet.

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

 

 

Megosztás