Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Az időjárás idén picit megtréfálta a szüreti felvonulás szervezőit, ezért pár napig csak a „csupasz” szalmabábok jelezték a Tatabánya, vagy Kecskéd felől községünkbe érkezőket, hogy készülődünk a szüretre, azonban már ismét ruhát, arcot öltöttek, s csalogat a fiú és leány a hétvégi szüreti mulatságba.

Téved egyébként, aki azt hiszi, hogy „könnyű Katát táncba vinni”, hiszen Fóti Norbertnek és Angyal Jánosnak még a munkagép erejének igénybevétele mellett sem bizonyult egyszerű ujjgyakorlatnak a két, igen jelentős méretű test kialakítása. Nem szólva a felöltöztetésükről… A két monstre méretű öltözék és csinos kis külső ismét Soltész László pedagógus, grafikus keze munkájának köszönhető, a szervező Német Nemzetiségi Önkormányzat pedig már csak abban bízik, hogy szerencsét hoznak, s a hétvégén sem a vendégeknek, sem a felvonulóknak nem lesz szükségük melegebb viseletre.

A szüreti mulatság tehát szeptember 22-én vár mindenkit községünkben. A szüreti menet délután 2-kor indul az önkormányzat parkolójából, a Szivárvány Táncegyüttes, a környei Hagyományőrző Német Nemzetiségi Gyermekcsoport, az alsós német „nemzetiségi” csoportok tanulói, az óvodás táncosok, a Német Nemzetiségi Dalkör és a Várgesztesi Vagányok a következő megállóhelyeken csalogatnak mindenkit tánccal, muzsikával a felvonulást követő mulatságba:

 

Rákóczi utca (Bernhardt Tivadarék előtt)

Alkotmány utcai parkoló

Feszti utca – Kisfaludy-köz kereszteződés

Bajcsy utca – József A. utca kereszteződés

Hunyadi utca – Rózsa F. utca kereszteződés

Patak utca

Polgármesteri Hivatal parkolója.

A felvonulás lovas résztvevői meglepetéssel is készülnek, a menet után a tóparton lovagoltatják a vállalkozó kedvű érdeklődőket.

Az általános iskolában éjfélig, de a hangulat szerint akár tovább is tartó szüreti bálban a talpalávalót a Várgesztesi Vagányok szolgáltatják.

 A szervező Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe a felvonulásra és a mulatságba minden környeit szeretettel hív és vár!

 

Megosztás