Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

6bajnokcsapatBajnokcsapat – viselik büszkén a Környe SE női focicsapatának tagjai a mezt, amely hirdeti, hogy a 2011/12-es szezonban ők bizonyultak a legjobbnak a Fejér Megyei Női Labdarúgás Bajnokságában. Már a szezonnak is úgy vágtak neki, hogy dobogóra vágynak, amit akkor sokan kétkedve fogadtak, de – lám – az idő, a csapatmunka és az eredmény cáfolta a kétségeket. Így kezdődött az egy esztendővel ezelőtti híradás a hölgyek sikeréről, melyet idén megismételtek: sem a bajnokságba, sem a jól megérdemelt aranyérembe nem tört bele a foguk.

Raffai Sándor már a negyedik szezonját zárta a Környe SE Női csapatának edzőjeként, s állítja, hogy a mögöttük álló volt a legboldogabb és a legnagyobb büszkeségre okot adó. A csapat az eltelt 4 év alatt szinte teljesen kicserélődött az „öregek”, Hribár Anett, Cserháti Reni, Schlapak Brigitta és Keligerné Borsos Rózsa kivételével.

A tavalyi bajnoki cím megszerzését teljes átalakulás követte, több játékos távozott, akiket pótolni kellett, de mint kiderült, ezt az akadályt is sikeresen vették és rövid idő alatt ismét csapattá kovácsolódtak. Természetesen ismét a dobogóra vágytak, ám az edző óvatosan latolgatott. Úgy vélte, hogy – a többi között – Székesfehérvár, Tatabánya, Komárom és Mór együtteseit felvonultató bajnokságban a harmadik hely megszerzése sem okozhat számukra csalódást, elégedetlenséget.

Aztán ahogy haladt az idő, úgy vált egyre bátrabbá a célkitűzésük, és a hatodik forduló, s egyben hatodik győzelmük megszerzése után már mindenki bajnok szeretett volna lenni. S természetesen ezért tettek is a hölgyek: család, munka, iskola mellett edzettek minden hétfőn, szerdán és pénteken… a csapat és a játék szeretetéért, s persze egyáltalán nem utolsó sorban az aranyéremért.

Az együttes ősszel egy vereséget szenvedett el, a három pontot a legnagyobb rivális, a Tatabánya rabolta el Környétől. Raffai Sándor szerint egyfajta mérföldkőként élték át a vereséget, a s gárda ekkor mutatta meg igazán valódi erejét: a mérkőzést nem követte vita, csak nyugodt, közös elemzés, igaz letört hangulatban. Majd a hétfői edzésen ismét mindenki ott volt a pályán és tette a dolgát…

Télen kiderült, hogy Keliger Lilla és Schlapak Brigitta is anyai örömök elé néz, ami a csapatban és az edzőben is vegyes érzéseket keltett: együtt örültek a boldogságuknak, ugyanakkor a két kismama hiányzott a pályáról, ráadásul az ősz végén lesérült játékosok sem javultak, Farkas Éva pedig a sportolás befejezése mellett döntött, amit sajnálva vettek tudomásul. Keligerné Borsos Rózsa és Pákai Zsuzsa is sajnos az egész szezonra „kidőlt”, s Berki Heninek is hónapokba telt a visszatérés. Őket Szabó Kriszta, Szabó Kati, Balatoni Dóri leigazolásával pótolták, de a tavasz eleji kesze-kusza helyzet szerencsére nem zavarta meg a lányokat, akik folyamatosan fejlődő játékkal gyűjtögették a pontokat. Tavasszal a lányok mindössze a Komárom ellen játszottak itthon 0-0-ás döntetlent, az összes többi mérkőzés után győztesként hagyták el a pályát.

Június elsején pedig jött a szezon legfontosabb meccse: Tatabánya-Környe. Nagyjából 80-90 környei szurkoló tartott a csapattal a megyeszékhelyre, s ha nehezen is lendültek játékba a lányok, végül megérdemelten nyertek, s ezzel – az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül – magukhoz is ragadták a bajnoki címet. Az utolsó fordulóban Székesfehérváron 5-3 arányú győzelmet arattak, így végül öt ponttal előzték meg a második helyezett Tatabányát.

A csapat házi gólkirálya Molnár Zsuzsanna, aki 39 alkalommal rezgette meg az ellenfél hálóját. Békefi Alexandra 10, Hribár Anett 9 gólt szerzett.

Edzőjük az eredményesség mellett a csapatszellemet emelte ki, amelyre igazán büszkék lehetnek a lányok. Ez a mérkőzéseken, a csapatösszetartásokon, az edzéslátogatottságon és az ünnepléskor is jól látszik, és leginkább akkor, amikor nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy azt terveztük, de együtt mindig sikerült mindenből jól kijönni – fogalmazott Raffai Sándor, aki szerint jövőre már nem is lehet más céljuk, mint ismét megszerezni a bajnoki címet, igaz, ez mindig egyre nehezebb. Dolgozunk majd tovább, remélem sikerrel, de most még az ünneplésé, és egy kicsit a lazításé a főszerep. Távozók elvileg nem lesznek, Cserháti Anita viszont már jelezte, hogy visszajön hozzánk a nyáron – tette hozzá, s a beszélgetést személyes gondolataival zárta:

Egészséget és boldogságot kívánok a két kismamánknak és családjuknak. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki kicsit is hozzátett a sikerünkhöz: az önkormányzatnak a támogatást, az iskolának, hogy hónapokig használhatjuk a termet. Köszönet a klub vezetőségének, Panni néninek, támogatóinknak, akik segítettek a melegítővásárlásban, az utazásokban, a feliratozásokban, és a szurkolóknak is köszönet, hogy velünk voltak jóban-rosszban!

És szeretnék gratulálni a nálunk „nevelkedett”, majd tőlünk kiigazolt Fábián Zinának, hogy idén Szlovák Bajnoki címet szerzett.

Jövőre pedig ismét Hajrá Környe, remélem, továbbra is sikerrel öregbítjük községünk hírnevét!

 1bajnokcsapat

 A bajnokcsapat:

 Balatoni Dóri

Békefi Alexandra (csapatkapitány)

Belány Brigitta

Berki Henrietta

Cserháti Renáta

Dodonka Hajnalka

Eignerné Schlapak Brigitta

Farkas Éva

Fazekas Anett

Hetzmann Tímea

Hribár Anett

Keligerné Borsos Rózsa

Keliger Lilla

Králl Orsolya

Mohos Kitti

Molnár Zsuzsanna

Pákai Zsuzsanna

Szabó Katalin

Szabó Krisztina

Zemplényi Zsófia

edző: Raffai Sándor

 

 

Megosztás