Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A családok otthonát, a szenteste meghitt hangulatát varázsolták a művelődési ház falai közé december 21-én az általános iskolások. Az intézmény hagyományos karácsonyi ünnepségén a diákok verssel, dallal, mesével, tánccal, betlehemes jelenettel köszöntötték a közelgő ünnepet, amelyet már annyira vár gyermek és felnőtt egyaránt.

„Ha táncunkat nézed, a szívünk szavait hallod…” – ezzel a mottóval készült a néptáncosok karácsonyi koreográfiája, s a Princess zenéjére keringőző lányok, fiúk mozdulatai láttán a néző valóban úgy érezhette, hallani a szívek dobbanását az adventi várakozásban.

A második osztályos Szántó Csongor már nem első alkalommal mesélt a karácsony fényeiről, az ünnep varázsáról, amely még a fukar gyertyaöntő szívét is megindítja. Csongor ezzel a mesével lépett színpadra az adventi esten, sőt, Luca napján a kis óvodásokat is megajándékozta bájos előadásával, most pedig ismét magával ragadta az iskolakarácsony résztvevőit.

Számos ének, dal fogalmazta már meg a karácsony, a legszebb ünnep szépségét. Ezekből készültek egy csokorral, s nyújtották át a jelenlévőknek az énekkarosok, Szakálné Gaál Monika pedig arról énekelt, milyen érzés hallani a harangok hangját.

A karácsony elképzelhetetlen a feldíszített fenyőfa, a fények, a csillagok, a hópihék nélkül – fogalmazott a negyedikesek betlehemes játéka előtt a műsorközlő Rajcsány Miriam, aki a szervezők nevében mindazoknak köszönetet mondott, akik segítettek a karácsonyi varázslat megidézésében. A kis negyedikesek ünnepi műsorával pedig végül Betlehembe tehettünk képzeletbeli utazást, követve a jászol felett feltündöklő csillag fényét, amely jelezte Jézus megszületését.

Az ünnepség zárásaként elismerések átadására került sor. Trézlné Staudinger Csilla igazgató a helyesírási verseny eredményeit ismertette, s ajándékozta meg a legjobbakat. Az 5. évfolyamon harmadik helyen végzett Varga Ágnes, második lett Törös Hajnalka, s a legjobbnak Virga Réka bizonyult. A 6-osok között Mucsi Dalma és Olcsváry Adrienn szerezte meg a harmadik helyet, második lett Beke Gábor, első pedig Lengyel Boglárka. A 7-8. évfolyam versenyzői között Szakál Anna (8.a) lett a harmadik, Füstös Bence (7.b) a második, míg a képzeletbeli dobogó legfelső fokára Pisch Tünde (8.a) állhatott.

Az iskolások karácsonyi ünnepségének szép hagyománya, hogy a képviselő-testület Kulturális, Oktatási, Sport és Nemzetiségi Kisebbségi Bizottsága a pedagógusok javaslata alapján elismerésben részesíti azokat a diákokat, akik az év során kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, vagy aktív résztvevői a falu közösségi, kulturális eseményeinek. Az ünnepségen Vadász Éva, a bizottság elnöke négy diáknak gratulált.

Szabó Karina a községi kulturális rendezvényeken való rendszeres énekkari, néptánc, jazzbalett szereplésért részesült elismerésben.

Magda Martin az ünnepi műsorok gitárkíséretéért vehetett át ajándékot. Martin a gitározást önállóan, zenetanári segítség nélkül, az internetről sajátította el.

Benedek Csengének kiváló sporteredményeiért ítélte a bizottság a jutalmat, a korábbi évekhez hasonlóan idén is számos versenyen vett részt, szép eredményeket érve el. A Diákolimpián úszásban, s a IV. Baron von Twickel mezeifutó-versenysorozaton is harmadik helyezést ért el.

És végül, de egyáltalán nem utolsó sorban Harcsa Viktor vehetett át ajándékot. Viktor évek óta rendszeresen szerepel a község kulturális rendezvényein, emellett a HeMo táncstúdióval is rendszeresen színre lép a művelődési házban, a szüreti felvonuláskor is lelkesen vállalta a kisbíró szerepét.

Megosztás