Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

iskolakaracsony_08Számos ének, dal fogalmazta már meg a karácsony, a legszebb ünnep szépségét. Ezekből készültek egy csokorral, s nyújtották át a jelenlévőknek az énekkarosok Szarka Katalin felkészítésében az iskola karácsonyi ünnepségén. A Művelődési Házban a gyönyörűen feldíszített karácsonyfa, az énekkarosok dalai idézték a családok otthonát, a szenteste meghitt hangulatát, s a közismert karácsonyi dalok mellett két filmzenei részlettel is megajándékozták társaikat, pedagógusaikat az énekes diákok.

Szívfacsaró, a Karácsony varázsát mégsem nélkülöző műsorral léptek színre a negyedikes gyerekek Horti Károlyné és Vági Erika felkészítésében. Andersen meséjét, „A kis gyufa árus lány” torokszorító történetét álmodták újra, és öltöztették fel új köntössel, hiszen a mese máig sem veszített aktualitásából, s az aprócska lány időben és térben bárhol élhet… Hiába két évezred átélt háborúi, viszontagságai, kis gyufaárusok a mai napig vannak. Elég, ha a televízió és a rádió híreit hallgatjuk, vagy saját kis világunkban körülnézünk… iskolakaracsony_20A mese pozitív üzenete a kislány végtelen hite: Kell ott fenn egy ország, mely talán ránk is vár…

Az iskolások karácsonyi ünnepségén a képviselő-testület Kulturális, Oktatási, Sport és Nemzetiségi Bizottsága minden esztendőben jutalomban részesíti azokat a diákokat, akik az év során kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a sport, előadó művészet területén, vagy aktív résztvevői a falu közösségi, kulturális eseményeinek. Vadász Éva, a testület elnöke és Takácsné Eichhardt Emma bizottsági tag Mucsi Ákost a megyei atlétikai versenyeken, Sternhardt Rékát a megyei, országos görkorcsolya versenyeken, Budai Leventét a megyei, országos, nemzetközi Zen Bu Kan kempo versenyeken elért kimagasló eredménye elismeréseként részesítette ajándékban. Jutalmat vehetett át Benkő Lili az énekkarban nyújtott kimagasló tevékenységéért, valamint ő tervezte az önkormányzat által Adventre készíttetett bögrét. Elismerésben részesültek az intézmény Ökoiskola programját segítő pedagógusok, Goór Brigitta, Láng Éva, Magyarits Katalin, Pulayné Fekete Magdolna, Sárköziné Kovács Mária és Staudinger Ágota, illetve az iskola színjátszó csoportja. A diákok előadásaikkal évek óta rendszeresen fellépnek a faluban, de darabjaikat szívesen adják elő más településeken is, ahol szintén fergeteges előadásokkal örvendeztetik meg nézőiket.

 

Megosztás