Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Idén közel félezer 70 év feletti idős ember vehette át a környei önkormányzat karácsonyi ajándékát, személyenként egy-egy háromezer forint értékű vásárlási utalványt. A szombaton rendezett Idősek Karácsonya ünnepségen a helyhatóság ezúttal is jutalommal ismerte el azok munkáját, akik rendszeresen segítik önzetlen tevékenységükkel a község kulturális rendezvényeit.

Zsúfolásig megtelt szombaton, Advent negyedik hétvégéjén a környei Faluház színházterme, ahol az Idősek Karácsonya rendezvény keretein belül hagyományosan az iskolások, a művészeti tagozatos tánccsoport, a Német Nemzetiségi Dalkör, a Német Nemzetiségi Gyermekcsoport, s a Vackor Óvoda Kamarakórusa színes műsorral ajándékozta meg a község szépkorú lakóit.

Az önkormányzat ez alkalomból minden évben vásárlási utalvánnyal kedveskedik a település hetven év feletti lakosainak, a személyenkénti háromezer forint értékű utalvánnyal idén 487 idős embert ajándékoztak meg, aki nem vett részt az ünnepségen, ahhoz természetesen eljuttatják.

Beke László polgármester ünnepi köszöntőjében a családok, a falu közösségének szeretetből fakadó együvé tartozásának fontosságát hangsúlyozta, s azt, hogy ezen a napon olyan ajándékkal kedveskednek a fellépők a jelenlévőknek, amely a szeretet darabjaiból készült.

Úgy élhetünk teljes és értékes életet, ha közösséghez tartozunk, és tudjuk, a közösség alapja a család. A mai ünnepségen is megtapasztalhatjuk a családok jelenlétét. A nézőközönség sorait fürkészve láthatjuk, hogy mindenki a szemével keresi a színpadon gyermekét, unokáját, testvérét, rokonát. És amikor megpillantja, akkor különös fény csillan a szemekben. Ez az a pillanat, amikor a szeretet megérinti szívét. Ekkor érzi át mindenki, hogy micsoda értékes és valódi ajándékot kap, olyan ajándékot, melyet nem lehet boltban megvásárolni, olyan ajándékot, amelynek alapja a szeretet és jóság – fogalmazott a polgármester.

Hagyomány, hogy a környei önkormányzat az Idősek Karácsonya ünnepség keretében fejezi ki elismerését és köszönetét mindazok számára, akik önzetlen tevékenységükkel rendszeresen segítséget nyújtanak a község kulturális rendezvényeinek szervezéséhez, lebonyolításához. A kulturális bizottság jutalmát idén Budaházi Jánosné, Kolozsvári Józsefné, Tárkányi Károlyné, Ferge Jánosné, Kovács Imréné, Wiszt Ferenc, Hajma Péter, Hoffart Szabina, Trézl Adrienn, Magda János, Soltész László, Szilbereki Katalin és Áncsák Lilla vehette át Vadász Éva elnöktől.

A környebányai községrész is ünnepelt szombat este a Közösségi Házban, ahová nemcsak helyből, hanem Tagyos- és Irtáspusztáról is érkeztek, s a vendégek között Svétecz László önkormányzati képviselő Beke László polgármester mellett az „Életet az éveknek” nyugdíjas érdekképviselet megyei szervezete, s a Vértessomlói Bányász Nyugdíjas Klub vezetőit is köszönthette.

A Környe külterületein élő gyerekek, fiatalok, felnőttek versekkel, furulyaszóval, citerával, dalokkal idézték a ház falai közé a karácsony szívmelengető hangulatát, a komáromi Horváth Marika operett műsora pedig mindenkit közös éneklésre sarkallt.

Az önkormányzat nevében a környebányai ünnepségen is elismerésben részesítette Vadász Éva mindazokat, akik a kulturális események létrejöttét rendszeresen önzetlenül támogatják, vagy résztvevői. A szakbizottság elnöke Bozó Kucskárnak, Bolemányi Magdolnának, Badov Szilviának, Hajdú Edinának, Hajdú Zsuzsának, Beck Anitának, s Albert Alexnek mondott köszönetet.

A környebányaiak összefogását, összetartozását jelzi, hogy az ünnepség során Svétecz László önkormányzati képviselő a lakóközösség, s a nyugdíjas klub nevében majdnem 30 olyan személyt részesített tárgyjutalomban, akik több éve önzetlenül vállalnak aktív segítő szerepet a településrész szépülése, s annak érdekében, hogy Környe külterülete se szenvedjen hiányt közösségi életben, a hagyományok megőrzésében, kulturális gyarapodásban.

Megosztás