Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Köz­sé­günk szép hagyo­má­nya az Idő­sek Kará­cso­nya program, melyre a 70 év feletti szép korúak mellett a falu valamennyi lakóját sok szeretettel várjuk. Idén decem­ber 20-án dél­után 2 órakor kezdő­dik az ünnep­ség a Művelődési Házban. Műsort adnak a Kisfaludy Mihály Álta­lá­nos Iskola diákjai, a Német Nemzetiségi Gyermekcsoport, a Német Nem­ze­ti­ségi Dal­kör és a Vac­kor Óvoda és Bölcsőde Kamarakórusa. December 20-án, az Idősek Karácsonya után, várhatóan 16 órától a környeiek is átvehetik, hazavihetik otthonaikba a Betlehemi Békelángot. Magyarországon a lángot először 2008-ban hozták Gödöllőre, s azóta innen jut el az ország távolabbi részeibe is.

A térségben Héregen, a katolikus templomban gyullad meg először a Szeretet lángja, és 20-án a falu karácsonyfájánál községünk lakói is átvehetik.

(A láng átvételéhez az önkormányzat igény szerint biztosít gyertyákat.)

A Betlehemi Láng mindenkihez szól.

Megtanít arra, hogy a békét, ugyanúgy, ahogy a lángot, embertől emberig kell továbbadni. A láng a karácsony szellemiségét szimbolizálja. Mutatja az utat nekünk, ahogy a csillag mutatta a pásztoroknak Jézus Krisztus születésekor. Hogy ne aludjon ki, óvni, táplálni kell, ahogy a békét és a szeretetet is az emberi szívekben.

Megosztás