Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

idősek-karácsonya_31Idén pontosan 501 hetven év feletti idős embert ajándékozott meg Karácsony közeledtével a környei önkormányzat személyenként egy-egy háromezer forint értékű vásárlási utalvánnyal. Az utalvány mellett a legszívhezszólóbb, a szeretet darabjaiból készült ajándékot a falu aprajától és nagyjától szombaton vehették át az Idősek Karácsonya ünnepségen a Művelődési Házban.

idősek-karácsonya_10Zsúfolásig megtelt szombaton, Advent negyedik hétvégéjén a Művelődési Ház színházterme, ahol az Idősek Karácsonya rendezvény keretein belül elsőként a Német Nemzetiségi Gyermek Tánccsoport csalt mosolyt az arcokra bájos, szó szerint angyali műsorával, majd a Vackor Óvoda és Bölcsőde kamarakórusa idézett karácsonyi dalaival fenyő- és csillagszóró illatú perceket.

idősek-karácsonya_14Az idén fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Német Nemzetiségi Dalkör előadásában olyan tradicionális énekek csendültek fel, mint a „Guten Abend, gute Nacht”, „O du fröhliche” és a „Stille Nacht”, majd az általános iskola kórusa és a Környei Magyar Dalkör is karácsonyi dallamokkal varázsolta a színházterem falai közé az ünnep meghitt, szeretetteljes perceit.

idősek-karácsonya_40Az általános iskola negyedikes tanulói a 150-200 éve játszódó, „Karácsonyváró” című darabbal léptek színre, s őket látva az idősebbek közül minden bizonnyal sokak gondolataiban felsejlettek a nagyszüleiktől hallott, régmúlt idők karácsonyairól szóló történetek, népszokások, hagyományok, melyeket oly hitelesen elevenítettek fel a gyerekek a korhű díszletek között.

idősek-karácsonyaA betegsége miatt távolmaradó Beke László polgármester gondolatait Pákozdi Ferenc alpolgármester tolmácsolta a családok, a falu közösségének szeretetből fakadó együvé tartozásának fontosságát hangsúlyozva, s azt, hogy ezen a napon olyan ajándékkal kedveskednek a fellépők a jelenlévőknek, amely a szeretet darabjaiból készült.

Úgy élhetünk teljes és értékes életet, ha közösséghez tartozunk, és tudjuk, a közösség alapja a család. A mai ünnepségen is megtapasztalhatjuk a családok jelenlétét. A nézőközönség sorait fürkészve láthatjuk, hogy mindenki a szemével keresi a színpadon gyermekét, unokáját, testvérét, rokonát. És amikor megpillantja, akkor különös fény csillan a szemekben. Ez az a pillanat, amikor a szeretet megérinti szívét. Ekkor érzi át mindenki, hogy micsoda értékes és valódi ajándékot kap. Olyan ajándékot, melyet nem lehet boltban megvásárolni. Olyan ajándékot, melynek alapja a szeretet és jóság és egy egész életen át tart. A gyerekek és a felnőttek is izgatottan készültek, hogy az év legszebb ünnepén a legszebb ajándékot nyújthassák át Önöknek. idősek-karácsonya_07Ezért az érzésért, a falubeliek összefogásáért az év minden napján büszkék lehetünk a falu közösségére, de az adventi időszakban, s ma kiváltképp! Az önkormányzat a szívből jövő elcsendesüléshez, együttünnepléshez igyekezett méltó környezetet biztosítani, hiszen idén első alkalommal köszönthettük Adventet az ünnepi díszbe öltöztetett új főtéren. Szívet melengető érzés volt látni az odalátogatók sokaságát. Mintha egy nagy-nagy család állt volna meg egy hosszú, örömteli és meghitt ünnepváró pillanatra, amely most itt beteljesedett – hangzott el a köszöntőben.

Hagyomány, hogy a környei önkormányzat az Idősek Karácsonya ünnepség keretében fejezi ki köszönetét mindazok számára, akik önzetlen tevékenységükkel rendszeresen segítik a község kulturális rendezvényeit. idősek-karácsonya_47A Kulturális, Oktatási, Sport és Nemzetiségi Kisebbségi Bizottság idén Pankotai Klaudia, Magda János, Szalai Tamás, Karnuts Attila és az X-Plore táncegyüttes számára fejezte ki elismerését a falusi rendezvényeken való magas színvonalú részvételért, valamint Hörömpöli Tiborné és Viskovics Andrea részére a falu adventi koszorújának elkészítéséért. Az önkormányzat képviseletében idősek-karácsonya_48Pákozdi Ferenc alpolgármester a színvonalas, szívet melengető ünnepi műsorért is köszönetet mondott a felkészítők, közreműködők, csoportvezetők: Láng Éva, Staudinger Ágota, Odlerné Takács Zsuzsanna, Szarka Katalin, Keltai Gábor, Soltész László, Goór Józsefné, Bozó Kucskár Anikó, Wind Károlyné számára.

A helyhatóság idén is vásárlási utalvánnyal kedveskedett a település hetven év feletti lakosainak, a személyenkénti háromezer forint értékű bonnal 501 idős embert ajándékozott meg. Aki nem tudott részt venni az ünnepségen, az január 31-éig veheti át a 2014. december 31-éig beváltható utalványt a Polgármesteri Hivatal pénztárában.

idősek-karácsonya_02 idősek-karácsonya_03 idősek-karácsonya_04 idősek-karácsonya_05 idősek-karácsonya_06 idősek-karácsonya_08 idősek-karácsonya_09 idősek-karácsonya_11 idősek-karácsonya_12 idősek-karácsonya_13 idősek-karácsonya_14 idősek-karácsonya_15 idősek-karácsonya_16 idősek-karácsonya_17 idősek-karácsonya_18 idősek-karácsonya_19 idősek-karácsonya_21 idősek-karácsonya_22 idősek-karácsonya_23 idősek-karácsonya_24 idősek-karácsonya_25 idősek-karácsonya_26 idősek-karácsonya_27 idősek-karácsonya_28 idősek-karácsonya_29 idősek-karácsonya_30 idősek-karácsonya_31 idősek-karácsonya_32 idősek-karácsonya_33 idősek-karácsonya_34 idősek-karácsonya_35 idősek-karácsonya_36 idősek-karácsonya_38 idősek-karácsonya_39 idősek-karácsonya_41 idősek-karácsonya_42 idősek-karácsonya_43 idősek-karácsonya_44 idősek-karácsonya_45 idősek-karácsonya_47 idősek-karácsonya_48

 

Megosztás