Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1kerékpáros-ügyességiKét korcsoportban hét nevező vágott neki a Mozdítsd meg „KÖRNYE”zeted! kerékpáros ügyességi feladatainak szombat délelőtt az iskola udvarán, köztük egyetlen lányként a tíz évnél fiatalabbak között induló Lopez Vega Hamka Emma, aki tavaly korosztályában az élen végzett és idén is bizonyított.

A bemelegítésnél többen úgy határoztak, hogy inkább vállalják az érte járó hibapontot, de kihagyják a billenőt, s volt, akinek az jelentett gondot, hogy még nem kötött szorosabb barátságot kerékpárjával, hiszen épp aznap kapta. Gubicza István szervező hol bátorított, hol a túlzott sietséget igyekezett visszafogni, többnyire azonban irányított a bóják között, no meg számolta a hibapontokat…

2kerékpáros-ügyességiA tíz év alattiak között Emma 1 perc 17 másodperces, az idősebbeknél Tóth Hunor 1.16-os legjobb idővel indult társaikkal a KRESZ-totó kitöltésére, s miközben a nevezők közlekedési ismereteikről adtak számot, a szurkoló apukák is nyeregbe pattantak, s a pályán körözve megállapították: bizony nem is olyan egyszerű a teljesítése.

18kerékpáros-ügyességiAz ügyességi és elméleti feladatok alapján kialakult a végső sorrend, s az ellenőrzött totót olvasgatva volt olyan szülő, aki megjegyezte: pár kérdés még őt is zavarba hozta, így jól jön majd, ha otthon alaposan áttanulmányozzák a helyes válaszokat. Merthogy három esztendővel ezelőtt épp azért indította útjára Gubicza István a versenyt, hogy a nyári szünetben még többet bringázó gyerekek ne csupán a technikai ügyességüket csiszolják, hanem a szabályokkal is ismerkedjenek a biztonságos közlekedésük érdekében.

27kerékpáros-ügyességiA fiatalabb korosztályban végül Katona Róbert végzett a harmadik helyen, második lett Kovács András, első pedig Lopez Vega Hamka Emma, aki a 15 kérdéses totóban mindössze három hibát vétett, így 1.23-as idejével a másik korcsoportban is a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára állhatott volna.

A tíz évnél idősebbek között Erl Márkó vehette át a harmadik helyezettnek járó ajándékot, a második helyen Kovács Bálint végzett, míg az elsőn 1.26-os összteljesítményével Tóth Hunor.

3kerékpáros-ügyességi4kerékpáros-ügyességi 5kerékpáros-ügyességi 6kerékpáros-ügyességi 7kerékpáros-ügyességi 8kerékpáros-ügyességi 9kerékpáros-ügyességi 10kerékpáros-ügyességi 11kerékpáros-ügyességi 12kerékpáros-ügyességi 13kerékpáros-ügyességi 14kerékpáros-ügyességi 15kerékpáros-ügyességi 16kerékpáros-ügyességi 17kerékpáros-ügyességi 19kerékpáros-ügyességi 20kerékpáros-ügyességi 21kerékpáros-ügyességi 22kerékpáros-ügyességi 23kerékpáros-ügyességi 24kerékpáros-ügyességi 25kerékpáros-ügyességi26kerékpáros-ügyességi

Megosztás