Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Zsúfolásig megtelt szombat délután, a Hófehérke című mesejátékot követően a Művelődési Ház nagyterme, ahol a Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe és az intézmény, s egyáltalán nem utolsó sorban a Nő Klub tagjai várták a gyerkőcöket, anyukákat, apukákat, nagyszülőket közös húsvéti készülődésre.

Az biztos, hogy ha a résztvevőkön múlik, akkor Húsvétkor nem szűkölködnek hímes tojásban a locsolók, de az ünnepi asztalok, ablakok sem maradnak dísz nélkül, hiszen a szervezők megannyi kézműves technikával készültek, melyek között nem győztek válogatni a kicsik, nagyok.

A hagyományos technikák mellett újakat is kipróbálhattak a lányok, fiúk, s a régi idők húsvéti ünnepeire készülődő hölgyei bizony csak kapkodták volna a fejüket, ha látják, hogyan készül a gyöngyös, a dekopázsolt, a nyuszi fülecskével, fogacskával díszített tojás, s egyáltalán nem utolsó sorban fültisztítóból a kisbárány. De szélforgóban, számos nyusziban és tapsi formájú díszben, hímes tojás- és szalvétatartóban, függeszthető, állítható, fektethető ünnepi kellékben is bővelkedett a kínálat, a fiúk, lányok pedig elmélyülten és az alkotás sikerélményétől feldobódva fedezték fel az asztaloknál az újabb és újabb kézműves lehetőségeket. A program végére nem egy olyan gyerkőc akadt, aki maga is meglepődött, mennyi mindent készített, s okozott némi fejtörést a hazaszállítás mikéntje, az arcocskák azonban arról a jóleső érzésről árulkodtak, hogy pár órát közösen alkottak anyuval, apuval, a nagymamával, s az ünnep díszei erre a közös alkotásélményre emlékeztetik majd mindannyiukat.

 

Megosztás