Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

környe-gesztes_05Pontosan senki sem tartja számon, hogy a Sváb Kupa teremlabdarúgó sorozat 12 évvel ezelőtti életre hívása óta hány alkalommal bizonyult a kecskédi gárda a legjobbnak, de az biztos, hogy 2012 és 2013 után idén is ők hódították el a serleget. Mögöttük holtversenyben lett második a Környe és a Vértessomló.

Az ez évi fordulók sorát januárban hagyományosan Várgesztesen nyitották a csapatok, a Kecskéd már akkor az élre tört és később Környén, majd hazai pályán is ráerősített elsőségére.

Mögötte a Környe és Vértessomló együttese váltotta egymást a második helyen, de a két csapat közötti különbség rendre olyannyira minimálisnak bizonyult, hogy akadt forduló, amikor csupán a gólarány döntött a somlóiak javára. A biztos első helyezett Kecskéd mellett szintén biztos elemet jelentett a sorozatban a Várgesztes, ők rendre a negyedik helyen zártak.

somló-gesztes_03Ilyen előzmények után érkezett el szombaton a vértessomlói finálé, amely során a házigazdák mintha megtáltosodtak volna. A Környét 5-1, a Kecskédet 7-5, a Várgesztest 11-2 arányban múlták felül, s ezzel meg is nyerték a fordulót, második helyre szorítva a Kecskédet, de még így sem tudták megakadályozni a többszörös kupagyőztes újabb hódítását. A végső sorrend második-harmadik helyének tekintetében akadt némi dilemma, majd rövid „osztás-szorzás” után kiderült, hogy a Környe és a Vértessomló között holtverseny alakult ki, tehát osztoznak az ezüstérmen, így a végig negyedik helyen tanyázó Várgesztes felállhatott a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

KecskédKörnyeVértessomlóVárgeszteskörnye-gesztes_04 kecskéd-környe_02 kecskéd-környe_03 kecskéd-környe_04 környe-gesztes környe-gesztes_02 környe-gesztes_03

 

Megosztás