Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1környebányaRégi, kedves ismerősként érkezett szerdán Környebányára Nagy Erzsébet, az Éjféli Kiáltás Misszió vezetője és Fodor Gusztáv református lelkész, hiszen a szervezettel már jó pár esztendeje kiváló kapcsolatot ápol Svétecz László önkormányzati képviselő. A missziónak köszönhető az is, hogy 2011 nyarán nyolc hátrányos helyzetű környebányai gyermek nyaralhatott egy hétig a szentendrei Pap-sziget Campingben, s azóta a szervezet önkéntesei szinte negyedévenként „kopogtatnak be” különböző adományokkal, hogy segítsenek a nehéz sorsú kicsiken, családjaikon.

Legutóbb Karácsonykor látogattak el Környebányára, akkor svájci gyerekek által összeállított ajándékcsomagokkal varázsolták szebbé az ünnepet, szerdán pedig egy, a misszióval szorosan együttműködő holland alapítványnak a vezetőivel 4környebányaérkeztek húsz pár vadonatúj, márkás gyermeksportcipővel és különböző vetőmagokból összeállított egységcsomagokkal, amelyek elvetve tíz család teljes évi zöldségszükségletét biztosíthatják nagyjából 150-150 ezer forint értékben, valamint egy televízióval, amely az erdei iskolában talált otthonra.

Nagy Erzsébet, Fodor Gusztáv, valamint a 45. házassági évfordulóját Magyarországon ünneplő Nys és Agnes útja Kömlődre vezetett, ahová a Stichting Kinderen in Nood támogatásaként már hetekkel ezelőtt 95 pad, 105 asztal, 8 tábla érkezett, a végleges elhelyezésük folyamatban van az iskolában és óvodában. A vendégeket Kiss Ferenc polgármester köszöntötte, sajnálatát fejezve ki, hogy szó szerint villámlátogatást tesznek a községben, hiszen – mint az alapítvány és a misszió képviselői elmondták – az ország több pontjára kell még aznap eljutniuk, másnap pedig Kárpátaljára utaznak. kömlőd_04Bár rövid idő állt rendelkezésre, bepillanthattak az iskola életébe, megismerkedhettek az oktató, nevelő tevékenységgel, s máris felajánlották, hogy iskolakezdésre csomagokat állítanak össze a hátrányos helyzetű diákok számára, s kérték, ha az intézménynek bármilyen tárgyi támogatásra lenne szüksége, azt bátran jelezzék feléjük, ha tehetik, segítenek.

A vendégek még egy meglepetést is tartogattak: a misszió idén is megszervezi táborát a Pap-campingben, s felajánlották, hogy 15 környebányai és 5 kömlődi gyermek díjtalanul tölthet ott el egy hetet júliusban. Fodor Gusztáv református lelkész végül a tőle már jól ismert, a környebányaiak és kömlődiek számára is ígérettel bíró rövidítéssel búcsúzott: folyt. köv!

5környebánya

 

 

Megosztás