Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

gála_63Hagyományosan három diák vehetett át elismerést a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola péntek esti gálaműsorán, amely 17 éve ad ízelítőt az intézményben folyó színes művészeti és nevelői tevékenységből, a diákok tehetségéből a produkciókon keresztül. A gálán annak életre hívója átadta a stafétát.

Vági Erika 17 esztendeje indította útjára a környei általános iskola „iskolanapok” programját, amely az eltelt években a pedagógus kollégák összefogásának köszönhetően különböző helyszínekkel és eseményekkel színesítve többnapos rendezvénysorozattá bővült, s miután az intézmény 2001-ben felvette Kisfaludy Mihály egykori tanító, iskolaigazgató nevét, akkortól a „Kisfaludy-napok” elnevezést viseli.

A rendezvénysorozat keretében idén is kiállítás nyílt az iskola grafika tanszakos tanulóinak alkotásaiból, 20-án kistérségi tanulmányi versenyen adott számot tudásáról 11 környékbeli intézmény 127 diákja, csütörtökön sportoltak a „kisfaludysok”, péntek délelőtt pedig a rendhagyó tanítási nap várta őket.

koszorúzás_02Délután az iskola épületének falán elhelyezett emléktáblánál rótta le kegyeletét Pákozdi Ferenc alpolgármester, dr. Beke Ernő képviselő, Kisfaludy Mihály leszármazottai, a Klébelsberg Intézményfenntartó Központ részéről Seres Mónika és Szalóczy Zoltán, Trézlné Staudin­ger Csilla igazgató és Farkas Éva, a Szülői Munkaközösség elnöke, valamint a Diákönkormányzat képviseletében Valakovics Dominik és Virga Réka, majd az egybegyűltek az egykori iskolaigazgató sírjánál helyezték el az emlékezés virágait.

A program este a Művelődési Ház zsúfolásig megtelt színháztermében folytatódott a hagyományos gálaműsorral, amely 17. esztendeje csillogtatja meg a tehetségeket, a diákok és a pedagógusok együttmunkálkodásának gyümölcseként pedig évről évre egyre több „csillogó” tanuló lép színre.

gálaA sort ezúttal is Csóra Jánosné csengettyűs diákjai nyitották, a 2.b osztály Csóra Miklós hangszerelésében a „Csodálatos Mary” című dallal ajándékozták meg a vendégeket.

Nagy izgalommal készültek a gálára, majd arattak hatalmas sikert az 1.a diákjai, akik gála_06Láng Éva és Staudinger Ágota rendezésében a Szívtelen csiga című mesejátékot adták elő, s hasonló sikerrel mutatkoztak be versekkel, dalokkal, zongorajátékkal igen tehetséges diákok: Somhegyi Kata, Bottyán Zsófia, Riesing Csongor, Sayah Hani és Szántó Csongor, aki épp a gálát megelőző napon a megyei prózamondó versenyen második helyezést ért el.

gála_24A folytatásban is mesejátékkal örvendeztették meg a gyerekek a szülőket, nagyszülőket. Az 1.b a Föld Napján már bemutatkozott a darabbal, s a Goór Brigitta által írt Szeleburdi nyulacska akkor olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy Gondek Katalin felkészítő úgy határozott: a nagy színpadra is erdőt varázsolnak, az arcokra pedig mosolyt…

gála_34A 3.a diákjai a bennük rejlő tehetség keresése során zeneértéssel, zenéléssel is foglalkoznak, így Maticsné Szabó-Kovács Ágnes zongorakíséretében és felkészítésében három, komolyabb és vidámabb, könnyebb és nehezebb gyerekdallal színesítették a gálát, egyben május első vasárnapjára is gondolva, köszöntötték az édesanyákat.

Idén alakult meg az iskola színjátszó-kör kezdő másodikosokból és harmadikosokból, illetve azokból az 5.a-s diákok „magjából”, akik korábban négy éven keresztül már játszottak együtt, s megízlelhették annak örömét. gála_40A tehetséges fiatalok, Láng Éva és Odlerné Takács Zsuzsa felkészítésében „A csúnya lány” című mesejátékkal léptek színre, s a gála repertoárjából a tánc sem hiányozhatott, amely ezúttal zajos, duhaj, felcsíki formájában jelent meg a művészeti iskola legidősebb táncosainak előadásában. A produkcióval a fiatalok a regionális Ki? Mit? Tud?-on ezüst minősítést szereztek.

Az eltelt években nem lépett mikrofonhoz, s ezért talán sok szülő számára valóban indokolt volt Vági Erika, a program életre hívójának bemutatkozása, aki a gála végéhez közeledve osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel: 17 évvel ezelőtt megszületett egy igény. Az, hogy kell egy csapat. Így jött létre az első gálaest. Mára ez már az iskolanapok záró programja. Nagyon szerettem ezt a feladatot: összefogni a műsorszámokat, kerek egésszé formálni. Ami a legörömtelibb, hogy a 17 év alatt hagyomány teremtődött, s ami még örömtelibb, hogy soha nem volt kötelező. gála_70Ezen a színpadon olyan gyerekek, kollégák léptek fel, akik önként, örömmel vállalták. A gála felnőtt korú lett, s én meghoztam egy döntést: a feladatot átadom másoknak.

Vági Erika a stafétát átvevőknek, az utána következőknek az Abraham Hicks mondataiban való hitet kívánta: Légy boldog a pillanatban. S ez a boldogság el fog téged vezetni egy belső inspirációhoz, egy belső erőhöz. S ezzel az erővel leszel képes megváltoztatni a fizikális világot…

Az esemény részeként került sor a Kisfaludy-díj és emléklapok átadására is. A díjat minden évben az a nyolcadikos diák nyerheti el, aki nemcsak a tanulmányi eredményével, hanem a közösségért végzett munkájával is példamutató társai számára, emléklapot negyedik osztályos tanuló kaphat.

Kisfaludy emléklapot két negyedik osztályos tanuló, Varga Ádám és Bottyán Zsófia vehetett át.

gála_50Varga Ádám kedves, érzelmileg kiegyensúlyozott, a felnőttekkel szemben tisztelettudó, illedelmes. Társaival a kapcsolata harmonikus, a közösség aktív tagja. Szeret a társaival együtt tevékenykedni, a csapatversenyek lelkes résztvevője. Szívesen ír meséket, rövid történeteket. Dramatizálásnál örömmel, felszabadultan játssza el a ráosztott szerepeket. Kedvenc időtöltése képregények készítése, aktívan vesz részt közös alkotások létrehozásában.

Magatartása, szorgalma példás. Tanulmányi eredménye jeles, megmutatkozik benne a tanulás iránti lelkesedése, tudásvágya. Az előző és a jelenlegi tanévben számos tanulmányi versenyen vett részt, így a Bolyai matematika levelezős verseny városi fordulóján, a Kölcsey anyanyelvi levelezős versenyen, a Bolyai matematika és a Bolyai anyanyelvi csapatverseny városi fordulóján, az Országos mesevetélkedő kistérségi fordulóján és az iskolai szavalóversenyen.

gála_51Bottyán Zsófiát első osztályos korától példás magatartás és szorgalom jellemzi. Kedves, segítőkész, osztálytársai bármikor számíthatnak rá. Társaival nagyon jó kapcsolatot ápol, szívesen veszik őt körül  jókat beszélgetnek, kacagnak. Ötletes, kreatív, gyakorlatias, céltudatos, határozott, kitartó. Egyik kedvenc tantárgya az olvasás. Mi sem bizonyítja jobban, mint a számtalan oklevél és helyezés iskolai, városi, területi Szépolvasási és Prózamondó versenyekről. Csapatával az Országos Mesevetélkedő megyei fordulóján 4. helyezést értek el. Számtalan tanulmányi versenyen vett részt, idén a Bolyai levelezős matematika verseny területi döntőjén 4. helyezett lett. Nemcsak olvasni szeret, hanem énekelni is, az énekkar lelkes tagja.  5 éve zongorázik a tatabányai Erkel Ferenc Zeneiskolában. Csodálatos zongorajátékát a tavalyi karácsonyi műsorban is hallhattuk. Néhány hónapja balettozni is jár.

gála_55A Kisfaludy-díj elismerést idén Varga Ágnes vehette át Trézlné Staudinger Csilla igazgatótól. A végzős diák már alsó tagozatos korában felhívta magára a figyelmet nyugodtságával, kitartó szorgalmával, példamutató magatartásával. Tanulmányai mellett szívesen vállalt gyűjtőmunkákat, plusz feladatokat. Minden évben jó eredménnyel vett részt a Kölcsey magyar és a Bolyai matematika versenyeken. Felső tagozatosként is kiemelkedő maradt a tanulmányi eredménye, minden tantárgyból a tőle telhető maximumot nyújtotta. Ez azt jelenti, hogy bizonyítványába több tantárgyból, összesen 15 alkalommal került kitűnő osztályzat a tantárgyak neve mellé.

Kiváló csapatjátékos. A kistérségi versenyeken minden évben részt vett különböző tantárgyakból, csapatának előkelő helyezéseivel gyarapította az iskola hírnevét. A műveltségi versenyeken osztálya jórészt neki köszönhette az első és második helyet. Osztálytársaival rendkívül segítőkész, a közösségért, és társai érdekében mindig kész a szabadidejéből áldozni. Nyugodtságáért, érett gondolataiért osztálya bölcsének is nevezhető.

koszorúzás koszorúzás_03 koszorúzás_04 koszorúzás_05 koszorúzás_06 koszorúzás_07 koszorúzás_08 koszorúzás_09 koszorúzás_10 koszorúzás_11 koszorúzás_12 koszorúzás_13 koszorúzás_14 koszorúzás_15koszorúzás_16gála_02 gála_03 gála_04 gála_05 gála_06 gála_07 gála_08 gála_09 gála_10 gála_11 gála_12 gála_13 gála_14 gála_15 gála_16 gála_17 gála_18 gála_19 gála_20 gála_21 gála_22 gála_23 gála_24 gála_25 gála_26 gála_27 gála_28 gála_29 gála_30 gála_31 gála_32 gála_33 gála_34 gála_35 gála_36 gála_37 gála_38 gála_39 gála_40 gála_41 gála_42 gála_43 gála_44 gála_45 gála_46 gála_47 gála_48 gála_49 gála_52 gála_53 gála_54 gála_56 gála_57 gála_58 gála_59 gála_60 gála_61 gála_62 gála_63 gála_64 gála_65 gála_66 gála_67 gála_68 gála_69 gála_71 gála_72 gála_73 gála_74 gála_75 gála_76 gála_77 gála_78 gála_79 gála_80

Megosztás