Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1elsősök-ismerkedési„Hívogat az iskola, kapuját kitárja, kispajtásom gyere hát, menjünk iskolába.” – bár erre a napra még egy kicsit várnia kell a mintegy negyven leendő elsősnek, szüleikkel pénteken „ismerkedési délutánra” érkeztek a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskolába. Az intézmény ebben az időszakban hagyományosan nyílt bemutatóórákra invitálja a szülőket, majd zárásként a kicsikkel együtt vendégül látja őket, hogy a tanév kezdetekor már ismerősként üdvözölhessék a pedagógusokat, leendő tanítóikat.

10elsősök-ismerkedésiAkadt gyerkőc, aki a várakozás percet önfeledt trambulinozással töltötte, de olyan is, akinél eltörött a mécses, és nem is engedte el édesanyja kezét, amikor kiderült, hogy szülei másik terembe készülnek, ő pedig „magára maradna” a számára még ismeretlen táncteremben az ismeretlen tanító nénik között.

Amíg az anyukák, apukák az igazgató nénit hallgatták, a kicsik kézműveskedtek, rajzoltak, a tornateremben élvezetes akadálypálya várt rájuk, majd megismerkedtek az interaktív táblával, amellyel hamarosan még szorosabb barátságot kötnek.

3elsősök-ismerkedésiMindeközben Trézlné Staudinger Csilla igazgató diavetítéssel kísért előadás keretében mutatta be a szülők számára a jelenleg 300 diák oktatásáról gondoskodó intézmény felépítését, a tantárgyakat, a szakköri-, sportolási-, művészeti- és versenylehetőségeket.

Az iskola két épületében 25 osztályteremmel működik, ebből 9 szaktanterem, a minden nap nyitva tartó könyvtár szépirodalommal és szakirodalommal segíti a diákok felkészülését.

Az első két évfolyamon két tanítós, napközis oktatásban részesülnek a kicsik, napirendjüket segíti, hogy külön épületben vannak.

Mint az igazgató tájékoztatójában elhangzott, a szülőknek kötelezően választaniuk kell, hogy szeptembertől a hittan és erkölcstan, vagy az erkölcstan tantárgy szerepeljen a kicsi órarendjében. Ezen felül szabadon választható a gyerekek számára a művészeti képzés valamely szaka, amely heti 2 óra elfoglaltságot jelent, illetve szintén heti 2 órában választható az angol, vagy német szakkör.

2elsősök-ismerkedésiTrézlné Staudinger Csilla arra kérte a szülőket, jól gondolják át, hogy a kötelező elfoglaltságokon felül milyen további rendszeres foglalkozást, vagy foglalkozásokat választanak a kicsik számára, hiszen az elsősök órakerete heti 25 órás, s fel kell mérni, hogy mennyire terhelhetők.

Az idei esztendőtől a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok között (a lista itt tekinthető meg: beiratkozáshoz ) szerepel egy nyilatkozat a szülői felügyeleti jogról, melyet, ha az édesanya és édesapa együttesen gyakorol, akkor mindkettejüknek alá kell írni. Ezért az igazgató a nyilatkozati űrlapot is kiosztotta a jelenlévő szülők számára, s kérte, hogy beiratkozáskor senki se felejtse otthon az aláírt példányt.

Az intézmény kollektívája ezúton köszöni a szülőknek és a gyerekeknek, hogy jelenlétükkel, érdeklődésükkel megtisztelték az iskolát!

5elsősök-ismerkedési 6elsősök-ismerkedési 7elsősök-ismerkedési 8elsősök-ismerkedési 9elsősök-ismerkedési 11elsősök-ismerkedési 12elsősök-ismerkedési 13elsősök-ismerkedési 14elsősök-ismerkedési 15elsősök-ismerkedési 16elsősök-ismerkedési17elsősök-ismerkedési

Megosztás