Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

4hittantáborKözel 50 általános iskolás, helybeli, várgesztesi és vértessomlói hittanos gyermek számára rendezett napközis tábor június 16-a és 18-a között a Környei Római Katolikus Egyházközség a Közösségi és Tájházban. A gyerekek tábori részvétele szociális helyzettől függetlenül díjtalan volt, miután az egyházközség pályázati és támogatási forrásokból biztosította a napi háromszori étkezést, az esztergomi kirándulást és a különböző programokat.

Az oktató, nevelő és természetesen kellemes nyári kikapcsolódást, játékokat is nyújtó három nap alatt a lányok, fiúk számos olyan érdekességgel, újdonsággal is találkozhattak, melyekre a tanév során nincs lehetőségük. Első nap a helyi szakrális épületekkel, no meg egymással ismerkedtek meg: reggel közösségformáló játékokban vehettek részt a nebulók, majd ellátogattak a katolikus templomba és a tóparti játszótérre. Délután egy vértessomlói apuka, Komlóssy Gábor vezetésével valamennyien kipróbálhatták a barkácsolást, pólónyomatást, de akinek ezekhez nem volt kedve, az mesefilmet nézhetett. A tábor első napjának zárásakor már minden kisgyermek eldicsekedhetett azzal, hogy van egy nem lakóhelyéről származó barátja.

13hittantáborA második napot Esztergomban töltötték a gyerekek, ahol megtekintették a Ferences Rendházat és a hozzá tartozó templomot, valamint gimnáziumot. A ferencesek részéről Farkas Patrik és Dávid atya fogadta a csoportot, a táborozók nagy érdeklődéssel hallgatták Dávid testvér meséit, érdekes beszámolóit. A Nagyboldogasszony és Szent Adalbert prímási főszékesegyházhoz is ellátogattak a várhegyre, a fiatalokat teljesen lenyűgözte a hatalmas tér, a nagy oszlopcsarnokok, a kupola. Mozgalmas és terjedelmes napot tudhattak maguk mögött, nem is csoda, ha a kirándulás végére mindenki nagyon elfáradt.

A tábor utolsó napján a reggeli után akadályverseny várta a diákokat a tó partján: öt csapat 7 állomáson mérhette össze tudását hitbeli és ügyességi játékok terén, s igen ügyesen, könnyedén vették az akadályokat és a plusz megmérettetéseket. Délután kinek-kinek kedve szerint folytatódhatott a pólónyomás, színezés, és a szabadtéri játék, majd Steiner Tímea a vértessomlói Német Nemzetiségi Általános Iskola pedagógusa tartott a vértessomlói Sarlós Boldogasszony kegyképről és történetéről előadást, 16hittantábor16 órától pedig a katolikus templomban Bedy Sándor plébános mutatott be Te deum szentmisét, melynek résztvevői hálát adtak a sikeres tanévért és táborért. A szentmise után a tóparton szalonnasütés és tábortűz várta a gyermekeket és családjukat, akik Tremmel Kata és Popovics Milán szervezők reményei szerint hozzájuk hasonlóan úgy vélik, hogy sikeres és roppant tartalmas tábort tudhatnak maguk mögött, s ha lehetőség adódik rá, jövőre ismét ellátogatnak Környére.

A tábor lebonyolításához nyújtott segítségért köszönet továbbá Juhászné Perjés Emőke vértessomlói hitoktatónak, a három településről érkező szülőknek és nagyszülőknek, valamint a költségek finanszírozásáért a Székesfehérvári Egyházmegyének, a Várgesztesi, Vértessomlói, Környei Egyházközségnek és az anyagi támogatás mellett helyszínt és gépjárművet is biztosító környei önkormányzatnak!

1hittantábor2hittantábor 3hittantábor 5hittantábor 6hittantábor 7hittantábor 8hittantábor 9hittantábor 10hittantábor 12hittantábor 14hittantábor 15hittantábor17hittantábor

 

Megosztás