Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

mária10Oroszlányból, Tatabányáról, Kecskédről, Környéről, Várgesztesről, Tardosról, de az ország távolabbi településeiről is érkeztek zarándokok szombaton Vértessomlóra, hogy végső helyére kísérjék azt a Szűz Mária szobrot, amit tavaly szeptemberben áldott meg Székely János püspök, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke.

A történet előzményeként a helyi vállalkozó, Batin Péter gondolt arra, hogy a Csíksomlyótól Mariazellig tartó, 1400 kilométer hosszú Mária-út vértessomlói szakaszán egyetlen egy imahely sem található, ezért Olaszországban megrendelte a szűzet ábrázoló alkotást. Ezt akkor a kedvezőtlen időjárás miatt nem volt mód felállítani a Mári-út melletti Szép Ilonka forrásnál, így mostanra szervezték meg az eseményt.

Délelőtt a somlói kegytemplomban Bedy Sándor és Író Sándor plébánosok celebrálták a szentmisét, majd ezt követően a zarándokok kísérték a Szép Ilonka forráshoz a keresztény liturgia egyik jelképét. Itt Bedy Sándor megáldotta az imahelyet, és elfoglalhatta méltó helyét Szűz Mária szobra.

Megosztás