Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szeptember végéig levélben keresi meg a regisztrált vállalkozókat, melyben jelzi számukra, hogy elmaradásuk lehet a kamarai közfeladatok ellátásához évente kötelező, ötezer forintos hozzájárulás megfizetésében.
A hozzájárulás pótlásának határideje október 15-e, ezt követően a jogszabályok szerint az elmaradást a NAV adók módjára behajtja. A kamara felhívja a vállalkozók figyelmét, hogy a NAV az intézkedéséért ötezer forintos díjat számol fel, ezért is célszerű a hozzájárulást a megadott határidőig rendezni.
A kamara irodáiban (Tatabánya, Fő tér 36., Esztergom, Deák F. u. 14.) teljesíthető a befizetés személyesen, de kérésre küldenek csekket is, illetve utalással is kiegyenlíthető a hozzájárulás, ekkor a 12028003-00255243-00500000 számú bankszámlára kell utalni az elmaradást. Csekk kérhető az irodákban, illetve a 34/513-010-es, vagy a 33/523-100-as telefonszámokon.
Fontos, hogy mind a csekkes, mind a banki átutalásnál fel kell tüntetni a vállalkozó adószámát és a „kamarai hozzájárulás” megnevezést. Gyakran előfordul, hogy az érintett határidőre teljesíti a befizetést, de nem ad meg adószámot, így a rendszer nem tudja a befizetést azonosítani és a vállalkozás nevén továbbra is hátralékot tartanak nyilván. Ez csak személyes közreműködéssel javítható, melyet a befizetés pontos napjával és a gazdálkodó szervezet adószámával együtt, akár telefonon is elintézhetnek a vállalkozások.
A jogszabályok szerint csak az mentesül a hozzájárulás megfizetésétől, aki az adott naptári évben teljes egészében szüneteltette a vállalkozását. A kamara nem áll kapcsolatban az okmányirodák, vagy más állami szervek adatbázisával, ezért egy vállalkozás megszűnéséről, vagy szüneteltetéséről csak úgy szerezhetnek tudomást, ha azt az érintett bejelenti.
A vállalkozás működésében bekövetkező változásokat célszerű bejelenteni a kamarának, mert a pontos információk megelőzhetik, hogy cégük nevén indokolatlan kötelezettségeket tartsanak nyilván.
Egyeztetéssel kapcsolatban e-mail küldhető a rozsos.bettina@kemkik.hu címre, vagy a 34/513-027-es, 34/513-017-es telefonszámok hívhatók.

forrás: KEMKIK

 

Megosztás