Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1véradás61-en vettek részt hétfő délután a Vöröskereszt által szervezett környei véradáson, s ami igazán örömteli, hogy míg januárban nem köszönthettek elsőszörös donort, addig ezúttal a véradók majdnem tizede első alkalommal nyújtotta karját.

Délután fél egytől várták az önkénteseket a Közösségi és Tájházban, ahol Kissné Ágoston Éva véradó felelős örömmel konstatálta, hogy Lakics Erika, Gergely Jánosné, Hujberné Szommer Anikó, Laczóné Friedrich Rita, Mayer Marcellína és Rohrbacher Bettina személyében hat első alkalmas véradó is érkezett.

6véradásS bár a donorokat elsősorban természetesen az önzetlen segítségnyújtás vezérli, a Vöröskereszt helyi szervezete a már megszokott kedves vendéglátással, finom szendvicsekkel, csokoládéval, különböző magazinokkal, az uraknak sörrel mondott köszönetet.

A Nemzetközi Vöröskereszt Világnapja alkalmából május 13-án tartja ünnepségét a környei szervezet a Művelődési Házban, ahol hagyományosan a többszörös véradókat is köszöntik. Ekkor, ha picit megkésve is, de centenáriumi ünnepséget is tartanak, hiszen tavaly egy véletlen folytán derült ki, hogy milyen különleges is számukra a 2013-as esztendő.

Andor Ildikó titkár ugyanis egy nyilvántartáshoz gyűjtötte össze a tagság részéről, hogy ki, mikor csatlakozott az alapszervezethez. Ekkor tűnt fel számára, hogy 1951-es belépő tagjuk is van, ezért „kutakodni” kezdett, vajon hány esztendős lehet a szervezet? A dokumentumok jelentős része, majdnem négy évtizednyi megsemmisült annak idején egy tűzvészben, előkerült viszont az az Esztergomi Levéltárból származó irat, amely szerint 1913-ban alapították a Vöröskereszt környei alapszervezetét.

2véradás 3véradás 4véradás 5véradás 7véradás8véradás

 

Megosztás