Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

bublovicsÚjabb ragyogó sikereket ért el a tehetséges fiatal környei úszó, Bublovics István, aki csillogó érmei mellett a szezonzáró versenyen LEN pontjai, pontosabban a 400 méteres gyorsúszásban nyújtott teljesítménye alapján egy hatalmas kupát is nyert. A 9 esztendős fiatalember júliusban két igen rangos versenyen bizonyított.

A Tatabányai Vízmű Sport Egyesület úszó szakosztályának fiatal, tehetséges sportolója a hó elején az Aalen Internationales Sparkassen Schwimmfest-en vett részt, ahol 50 méter pillangón és 100 méter gyorson is aranyérmet szerzett. Az 50 m gyors és 200 m gyors váltó után a dobogó második fokára állhatott, míg mellúszásban 50 és 100 méteren és a 200 méteres vegyes váltóban is bronzérmes teljesítményt nyújtott.

A július közepi, székesfehérvári Szezonzáró Úszóversenyen gyorsúszásban 50 és 400 méteren is a legjobbnak bizonyult, 100 méter pillangóban a második helyen végzett. István 400 méteres gyorsúszása olyan kiválóan sikerült, hogy időeredményével a LEN számítás alapján korosztályában a legtöbb pontot gyűjtötte be. A LEN pontokkal azt értékelik, hogy az úszott idő mennyire közelíti meg a világcsúcsot. A 9 éves Bublovics István a 400 méteres távot gyorsúszásban 5 perc 52 másodperc alatt teljesítette, azaz 2 perc 12 másodperccel maradt el a világcsúcstól, amely 244 LEN pontot és egy hatalmas kupát eredményezett számára.

Megosztás