Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Megyeszerte próbálkoznak a trükkösök, az utóbbi hetekben többnyire ugyanazzal a módszerrel. Március 16-án három idősnél is próbálkoztak, egy esetben eredménnyel jártak. Figyelmeztessük idős rokonainkat, ismerőseinket!

Tatán a sértett több százezer forintot és arany ékszereit adta át egy ismeretlen férfinak abban a tudatban, hogy ezzel bajba került unokájának segít. A nénit telefonon kereste meg egy ismeretlen, az unokájának adta ki magát és azt állította, hogy tartozásai miatt fogva tartják, és pénzt követelnek tőle. Ha nem ad, bántani fogják. Az idős asszony összeszedte értékeit, és kérdés nélkül átadta a csalónak.

Hasonló telefonbeszélgetés játszódott le szinte ugyanabban az időben Nyergesújfalun is. Ott is egy idős asszonyt hívott fel egy ismeretlen férfi. Azt állította, hogy fogva tartják a néni unokáját és megcsonkítják, ha nem fizet 350.000 forintot. A csaló ebben az esetben nem járt eredménnyel, mert az asszony nem akart fizetni, így az ismeretlen lecsapta a telefont. Dorogon is pénz nélkül maradtak a trükkösök március 16-án. A 78 éves nénit szintén egy, magát az unokájának valló férfi hívta fel és pénzt kért. Bár az idős asszony hajlandó lett volna kisegíteni állítólagosan bajba került unokáját, ahhoz azonban már ragaszkodott, hogy személyesen neki adja át értékeit. A csaló és a néni közti beszélgetés itt megszakadt, mert az ismeretlen gyorsan belátta, hogy a fenti történettel nem jut pénzhez. Később kiderült, hogy a nagymama helyesen cselekedett, mert unokáját senki sem akarta bántani, családja körében tartózkodott a telefonhíváskor.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy a hasonló esetek elkerülése csak egy telefonhívásba kerül. Járjanak utána, hogy a telefonáló az-e akinek mondja magát. Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítsék a rendőrséget. Ne beszéljenek idegenek előtt, nyilvános helyen magánügyeikről, hiszen ezeket az információkat a bűnelkövetők felhasználhatják. Soha ne nyissanak ajtót idegeneknek, és bármilyen indokra is hivatkoznak, ne adjanak nekik pénzt! Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát és mondják el a rendőröknek a 107-es vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikén!

 

 

Megosztás