Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

6futásBár picit szemerkélt az eső és egy ideig úgy tűnt, hogy nem kedvez az időjárás a programnak, az eltelt évek talán legnépesebb mezőnyét sikerült megmozgatni a péntek délelőtti Tó-futással Környén. Sőt, akadtak nevezők, akik többször is teljesítették a távot, így ők „önmagukat duplázva” még továbbnövelték a létszámot.

A program hagyományosan a Mozdítsd meg „KÖRNYE”zeted! tömegsport-sorozat állomása volt, másrészt pedig a szervezők évek óta a rendezvénnyel is tisztelegni kívánnak 1956 hősei előtt.

Az ovisokra a hetedik tó-futás során is 500, a kisiskolásokra és családokra 1 200 méteres táv várt, a többi korosztályra pedig egy teljes tókör, amely nagyjából 2,6 km.

A legkisebbeknél ezúttal is a fiúk bizonyultak aktívabbnak, bár az egyik kislány, aki születési dátumát tekintve az óvodások között rajtolhatott volna el, 11futásminthogy már első osztályos, önérzetesen kérte nevezésének átvezetését a kisiskolások közé, így Kakuk Róza egyedüli lány indulóként magabiztosan szerezte meg korcsoportjában az aranyérmet. A szurkolótábor már az ovisok rajtjánál rákezdett, a lelkesítő buzdításból bőségesen jutott mindenkinek, de talán a legtöbb a legfiatalabb, 3 esztendős Ruff Botondnak, aki édesapja kezét fogva, megfontoltan lépkedve 12futásteljesítette a távot, amiért az eredményhirdetéskor különdíjat vehetett át. Mezőnyében az elsőséget Csík Ábel szerezte meg, második lett Szommer András, harmadik Juhász Kristóf. A kisiskolás lányoknál Szűcs Viktória vehette át az oklevelet Gubicza István szervezőtől és az aranyérmet Beke László polgármestertől, mögötte végzett Lopez Vega Emma, míg harmadikként Daróczi Boglárka futott be. A fiúknál az első helyet Alapi Krisztián szerezte meg, második lett Tóth Szabolcs, harmadik pedig Mosberger Martin. A felső tagozatosok között a Labossa testvérek mindenkit maguk mögött hagytak. A lányoknál Luca Adamek Lilit a képzeletbeli dobogó második, Monori-Kiss Vanesszát a harmadik fokára utasította. A fiúknál Döme mögött végzett Törös Szabolcs, a harmadik helyen pedig Tóth Hunor.

A középiskolás fiúk között Demeter Zalán bizonyult a leggyorsabbnak, második lett Weiger Ákos, harmadik Monori-Kiss Csaba. A felnőtt hölgyek mezőnyében Tallódi Tünde érkezett elsőként célba, őt követte Dománné Pintér Petra. A férfiak versenyét Varga Tamás nyerte meg, ezüstérmet szerzett Fóthi Zoltán, bronzot Futó Zsolt. A senior hölgyeknél beerősített és aranyérmes teljesítményt nyújtott a tavaly harmadikként végző Demeter Éva, így az előző évi győztesnek, Bordás Karolinának meg kellett elégednie az ezüstéremmel, a harmadik leggyorsabb versenyző Labossa Ildikó volt. A senior férfiak nevezési listája csupán egyetlen nevet tartalmazott, így rajt-cél győzelmet aratott Nitas János, ám a családi megmérettetés során igazolta, hogy nem érdemtelenül, hiszen a famíliák versenyét a Nitas formáció nyerte meg. Második helyen végeztek a Vágtázó szappanbuborékok, azaz a Szommer család, harmadikon pedig Labossáék, akik így összesen két arany és két bronzérmet gyűjtöttek be a délelőtt során.

1futás2futás 3futás 4futás 5futás 6futás 7futás 8futás 9futás 10futás 13futás 14futás 15futás 16futás 17futás 18futás 19futás 20futás 21futás 22futás 23futás 24futás 25futás 26futás 27futás 28futás 29futás 30futás 31futás 32futás 33futás 34futás 35futás 36futás 37futás 38futás 39futás 40futás 41futás 42futás 44futás 45futás 47futás 48futás 49futás 50futás 51futás 52futás 53futás 54futás 55futás 56futás 57futás 58futás59futás

 

Megosztás