Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

70 millió forintos fejlesztéssel, az önkormányzat 22,5 milliós önrészével, valamint TAO támogatásból készült el a környei sporttelepen az a 60×40 méteres műfüves pálya, melyet csütörtökön avattak fel ünnepélyes keretek között. Bár a pályát már egy ideje használják a labdarúgók, Beke László polgármester az átadó ünnepségen úgy vélte, talán szerencsésebb is a mostani időpont, hiszen valós tapasztalatok alapján számolhatnak be az előnyökről.

Kis időre megszakadt a fiatalok edzése november 23-án a műfüves pályán, s hogy a megizzadt labdarúgók ne fázzanak meg, az ünnepség valamennyi felszólalója – Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Dr. Kancz Csaba, az MLSZ megyei igazgatóságának társadalmi elnöke, kormánymegbízott, Khéner László, a Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség igazgatója, valamint a házigazda Beke László polgármester is – rövidre fogta köszöntőjét.

Amikor építettük a pályát, azon gondolkodtam, miért kell a fél méteres alépítmény, majd az esős idők megmutatták. Jöhet nagy eső, már percekkel később lehet edzeni, az őszi rossz időben is használhatják a sportolók, és stílusosan mégis szerencsés a mai átadó ünnepség, mert hiába van már november, hiába volt esős a hét eleje, láthatjuk, hogy kiválóan meg lehet tartani az edzéseket – summázta a legfontosabb előnyt Beke László.

Hajrá Környe! – ezzel a szurkolói buzdítással zárta gondolatait Czunyiné dr. Bertalan Judit, aki a pénzügyi források kapcsán kiemelte, hogy a fejlesztés olyan TAO támogatásból valósult meg, melyet az önkormányzat gyűjtött össze a környékbeli vállalkozóktól.  Ez a hármas szövetség, a település közösségének a közös célja, a sportolók közös célja, az önkormányzat támogató ereje, és az itt lévő vállalkozások gazdasági ereje megteremtette annak a lehetőségét, hogy a TAO rendszer támogatási konstrukciójával itt is egy gyönyörű műfüves pályával gazdagodjon a sportegyesület és a falu – fogalmazott, s azt kívánta, hogy játszanak rajta a fiatalok minél többet, legyen minél több utánpótlás játékos, és minél több meccsen tudjanak szurkolni a környeiek a saját csapatuknak.

Dr. Kancz Csaba is örömét, gratulációját fejezte ki a fejlesztés kapcsán, hiszen – mint mondta – Környén kicsit meg kellett újítani a labdarúgás vonatkozásában a sportéletet, s az útnak, ha nem is végén, de már a közepén tartanak, és a pálya kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a sportolóknak ne kelljen hosszú téli szünetre vonulni.

Az MLSZ munkáját mindenki a válogatott teljesítménye, csapataink nemzetközi szereplése alapján ítéli meg, de itt az élő példa, hogy ez csak egy nagyon kis része a szövetség feladatainak. A TAO támogatásoknak köszönhetően nagyon nagy fejlődésen ment keresztül az ország labdarúgása, főleg infrastruktúra terén, és szerencsére ebből a megye sem maradt ki. 32 különböző méretű műfüves labdarúgópálya épült, ezek mind-mind segíti a gyerekek, a labdarúgók fejlődését. De az MLSZ ehhez egy személyben nem elég, ehhez kellenek társak is, ezért is köszönöm, hogy a környei önkormányzat belevágott a beruházásba – emelte ki Khéner László. A Komárom-Esztergom Megyei Labdarúgó Szövetség igazgatója egyben reményét fejezte ki, hogy Környe rövid időn belül nemcsak a felnőtt, de az utánpótlás együtteseivel is a megyei első osztályban szerepel.

Kiváló női csapatunk van, lehet jelentkezni! – ez a biztatás már a nemzeti színű szalag átvágását követően hangzott el a partvonalról, amikor Czunyiné dr. Bertalan Judit és dr. Kancz Csaba egy jelképes kezdőrúgást követően stílszerűen pár perces passzolgatásba kezdett a pálya közepén, majd visszaadták a „terepet” a fiataloknak.

Megosztás