Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Old cookbookA Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség a LEADER Nemzetközi Együttműködések jogcímben elnyert támogatás kapcsán olasz-magyar helyi termékfejlesztés, gasztronómiai kalandozás témában kiadvány készítését tervezi a LEADER HACS területén lévő 37 településéről, így Környéről is gyűjtve, hagyományos nemzetiségi receptekből összeállítva.

A 28-32 oldalas kiadványban a környei lakosoknak is lehetőségük nyílik arra, hogy a helyi termékekből készült, hétköznapi élethez kötődő vagy a népi hagyományok és ünnepkörök meghatározó ételeit bemutassák.

A kiadvány célja, hogy felkeltse az érdeklődést a különböző települések nemzetiségi konyhája iránt, és kedvet hozzanak ezek felkereséséhez a turisták körében. Segítsék a régi ízek fennmaradását, s biztosítsák a fiatalok számára a hagyományos konyha megismerését. A tervezett kiadvány elősegíti a gasztronómiai turizmus fejlődését, azzal hogy a látogatók a helyi ételkülönlegességeken kívül a vidéki életet, hagyományokat és helyi termék előállítást is megismerhetik, élénkítve ezzel a falusi turizmust.

Amennyiben szeretné, hogy az Ön receptje is bekerüljön a kiadványba, a szervezők kérik, hogy a következő szempontok alapján készítsen egy rövid ismertetőt:

A receptet beküldő adatai: Név, címe, elérhetősége (telefon, email cím)

Recept bemutatása

a)      recept rövid története, milyen nemzetiségi hagyományhoz, népszokáshoz, ünnephez kapcsolódik

b)      milyen helyi terméket (alapanyagot) tartalmaz

c)      hozzávalók, elkészítési folyamat

d)     1-2 jó minőségű digitális kép (ha van)

A receptet és a fenti adatokat tartalmazó dokumentumot a munkaszervezet@vercse.hu e-mail címre várják legkésőbb 2015. március 1-ig.

 

Megosztás