Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

5húsvétigyűjtésKörnye hátrányos helyzetű családjai közül félszázhoz jutnak el a napokban azok az élelmiszercsomagok, amelyekhez az eltelt időszakban gyűjtött adományokat a Környei Katolikus Karitász. A szervezet hagyományos Húsvét előtti gyűjtésére szép számmal mozdultak meg a környeiek, ismét igazolva, hogy akik tehetik, segítenek embertársaikon.

Március 9-én a községünkben található két Coop élelmiszer-áruházban várta az adományokat a karitász, amely köszönetét fejezi ki a két áruház kedves, segítőkész dolgozói számára!

7húsvétigyűjtésA következő héten kedden, valamint a 16-ai, szombati szentmise előtt a Katolikus Templom sekrestyéjében gyűltek a tartós élelmiszerek, majd következett az összegzés, amely a Patár Zrt-nek köszönhetően 700 darab tojással is kiegészült. A karitász végül örömmel állapíthatta meg, hogy 50 egységes, főként cukrot, lisztet, darát, tésztaféléket, étolajat vagy margarint tartalmazó csomagot sikerült összeállítaniuk, s harminc kisebbet, amelyekben lekvár, befőtt, konzerv, nyuszi csokoládé, édesség, s olyan adományok találhatók, melyekből kevesebb mennyiség érkezett. Ezt a harminc csomagot a legrászorulóbb, sokgyermekes családok kapják az alapvető élelmiszerek kiegészítéseként.

Környei Katolikus Karitász nevében köszönet minden adományozó személynek, cégnek és szervezetnek, akik, amelyek segítettek a zömmel külterületeken élő rászorulók Húsvéti ünnepének könnyebbé, szebbé tételében!

Megosztás