Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

lovag1Százak, köztük nagyon sok környei választotta szombati kikapcsolódásnak a hetedik alkalommal megrendezett várgesztesi Lovagi Játékok programját, s akik így döntöttek, nem csalódtak: színvonalas, szórakoztató esemény részesei lehettek.

Bár a szervezők pénteken este még komoly esőben állították a hatalmas közösségi sátrat, az időjárásjósok most jól jeleztek: szombat délelőtt felszáradt a programnak helyet lovag79adó Várrét, és kellemes időben köszönthette a falu vendégeit, illetve a környék településvezetőit – köztük Beke Lászlót – Rising Károlyné polgármester, Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, valamint Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, akiket stílszerűen fakarddal fogadtak a szervezők.

lovag3A lovagi játékok sajátossága, hogy minden évben más és más történelmi korszakot dolgoz fel. A látogatók az elmúlt években bepillantást nyerhettek a templomos lovagok életébe, Zsigmond, illetve Mátyás király korába, majd a középkor lovagi világába kalauzolták a vendégeket, míg idén a török hódoltság végnapjait mutatták be.

Ahogyan az már hagyomány, ismét összecsaptak a játékok állandó résztvevői, a Gyulaffy László hagyományőrző bandérium lovag99és a Gölbasi Vitézei Egyesület harcosai. Nagy sikerrel szórakoztatta a gyerekeket a Varga Banda gólyalábas, óriásbábos produkciója, valamint a Batyuszínház előadása, de volt XVI. századi fegyverbemutató, gyermek- és asszonyrablás, valamint vártámadás is, amelyben a magyarok győzedelmeskedtek.

A kísérőprogramok is sok kíváncsiskodót vonzottak. Lovaglás, íjászat, kocsikázás, ólomöntés, kalandpálya, kézműves vásár és interaktív mesterségek bemutatója is várta a VII. várgesztesi Lovagi Játékok látogatóit.

 

 

Megosztás