Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

2zarándokok12 zarándok érkezett kedd este a Gyöngyök Útján a környei Római Katolikus Templomhoz, ahol a zarándokcsapatot Erdei Józsefné köszöntötte a Katolikus Karitasz, majd Popovics Milán az egyházközség nevében. A zarándokok megismerkedtek a templom történetével, s a közös imádság és vendéglátás után az általános iskolában tértek nyugovóra, majd szerda reggel Majkra indultak tovább.
Idén a szervezők rendhagyó zarándokutat hirdettek, hiszen az út két irányból, Esztergomból és Mariazellből indult Celldömölkre, ahol a két csapat július 25-én, Szent Jakab ünnepén találkozik.
A zarándoklat lelki ívét a zarándokút mentén található szent helyek és az Élet gyöngyei elnevezésű elmélkedési füzér adják, melynek tizennyolc gyöngyből áll és minden gyöngyének sajátos jelentése van. Istent és önmagunkat, illetve életünk egy-egy szakaszát, területét szimbolizálják. Összefűzve a gyöngyök az életutat is jelképezik. 6zarándokokÚtkeresésünket, úton járásunkat teszik kézzelfoghatóvá. Az élet gyöngyei Martin Lönnebo svéd evangélikus püspök ötletéből született. Mára a világ sok országában szolgálja az emberek lelki növekedését – ezekkel a gondolatokkal hívta a Via Margaritarum Zarándok Egyesület azt a 12 zarándokot is, akik útja július 12-én Esztergom vette kezdetét, s majdnem 75 km megtétele után érkeztek 15-én este Környére, ahol már évek óta megpihennek a Gyöngyök Útja résztvevői.
A zarándokok szerda reggel Majkpusztára indultak tovább Környéről, s még 217 kilométert megtéve érkeznek július 25-én Celldömölkre, Szent Jakab ünnepére.

1zarándokok3zarándokok 4zarándokok 5zarándokok

Megosztás