Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A világ legszebb hivatása az orvosoké. Azt gondolom, az igazi kihívás, amikor valaki odaáll, és jól megszervizel egy élő szervezetet. Gyógyítani, helyrehozni azt, ami elromlott, maga a csoda – Somló Tamás gondolataival köszöntötte csütörtök délután a Semmelweis napi ünnepség résztvevőit a Közösségi és Tájházban Beke László polgármester.

Környén évek óta hagyomány, hogy az orvosi ellátásban résztvevők mellett a szociális ágazat munkatársait is köszöntik, s nem csupán az aktív, hanem a ma már nyugdíjas éveiket töltő kollégákat is. A zenész gondolatait folytatva a polgármester így fogalmazott: ma egy kicsit a csodatévőkkel vagyunk, és ünnepelünk együtt. S ha már megragadjuk ezt a szót, hogy csoda, akkor hozzátársul a hit kifejezés is, hiszen a csodában hinni kell. Ti, akik a munkátok, a hivatásotok során a szó legszorosabb értelmében segítetek az embereknek, csak úgy tudjátok ezt a feladatot ellátni, hogy ott van legbelül bennetek az emberi jóságra, szeretetre, egészségre épülő hit, hiszen hisztek abban, – legyen szó gyógyításról, betegápolásról – hogy a végén egészséges, egész embert kaptok. A polgármester a falu nevében is azt kívánta mindannyiuk számára, hogy a hitük magjai termő talajra hulljanak, hiszen azon a betegen, azon a gondozásra szorulón, aki nem működik együtt, aki ezt nem fogadja el, nagyon nehéz segíteni. Végül köszönetét fejezte ki a csoda megvalósításáért, a mindennapos harcukért, a folytatáshoz pedig töretlen erőt kívánt, s hogy az ellátottak, betegek legyenek partnerek, együttműködők.

Mi adjuk – csúnya szóval – a személyi feltételeket, a falu, az önkormányzat pedig biztosítja a működéshez az eszközöket, tárgyakat, amelyért valamennyi kolléga nevében én mondok köszönetet – kapcsolódott az ünnepi gondolatokhoz Dr. Árendás József.

A környei önkormányzat évek óta Közegészségügyi Díjjal ismeri el mindazok munkáját, akik az egészségügyben végzett tevékenységükkel kiérdemelték a falu elismerését. A díjat minden évben az augusztus 20-ai rendezvényen vehetik át az arra érdemesek, így a Semmelweis napi ünnepségen a köszönetnyilvánítás mellett – díjátadás helyett – hagyományosan virággal, csülkös vendéglátással, és kötetlen beszélgetéssel ünnepeltek az egészségügyi és szociális dolgozók.

Megosztás