Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Nem is kívánhattak volna tökéletesebb időt a környei Gyermeknap szervezői, akik június 1-jén több helyszínen, változatos programokkal, ízletes frissítővel és finomságokkal, s rengeteg kézműves technikával, játéklehetőséggel várták az apróságokat, szüleiket, nagyszüleiket.  

A környei Gyermeknap hagyományosan a Művelődési Ház, a Vackor Óvoda és Bölcsőde, a Községi Könyvtár közös rendezvényeként csalogatja az ünnepelteket, s mára a Vöröskereszt környei alapszervezete is gyarapítja a szervezők sorát, hiszen immáron harmadik esztendeje színesítik a programkínálatot homokkép készítéssel és a vitaminbevitel jegyében gyümölccsel. Az aktivisták előző nap huszonöt kilónyi gyönyörű és zamatos epret gyűjtöttek össze, így a lurkók az óvodapedagógusok készítette lekváros, nutellás, fahéjas, kakaós palacsinta, no meg a „Süssünk, főzzünk valamit” Klub süteményei mellé a gyümölcsből is bőségesen válogathattak, s meg is tették, hiszen a rengeteg finomság alig két és fél óra alatt mind elfogyott.

A gyerkőcök körében töretlen népszerűségnek örvend az arcfestés és a homokkép készítés, ez utóbbiból pontosan 130 sablont színeztek meg homokkal a délután folyamán saját fantáziájukat megmozgatva az apróságok, de hasonló ütemben fogytak az alapanyagok, kartonpapírok, ragasztók, festékek, hurkapálcikák, egészen apró és nagyobb méretű gyöngyök is a kézműves szigeteknél.

A Csiri-Biri Játéktár nagyméretű fajátékai ismét bizonyították, hogy minden felnőttben ott lapul a gyermek, s hogy a közös, élmény dús játékhoz egyáltalán nem szükséges még áram sem, a kreatív játszószerek mellett elegendő akár pár zokniból készült labda, fakorong, üveggolyó, vagy éppen konzerves doboz.

Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani… – George Bernard Shaw gondolatából kiindulva bátran kijelenthető, hogy a Csiri-Biri játékok még a nagyszülők játékkedvét is meghozzák, s hogy játéknosztalgiában se legyen hiány, arról Hajmáné Kalocsai Éva könyvtáros gondoskodott a „Játékból és maciból sohasem elég…” elnevezésű kiállításával. Az idősebbek mosolyogva idézték fel gyerekkori kedvenceiket, a kicsik pedig ámulva ismerkedtek szüleik, nagyszüleik játékaival. A tárlat létrejöttét számosan, és nagy örömmel támogatták, a féltve őrzött kincsek között 80 éves baba, 100 esztendős mesebögre is megtalálható, s megannyi retró játék. A kiállítás része Staudinger Ágota gyűjteménye is, a Mackó-világ, lakóinak száma eléri a 150-et. A Községi Könyvtár kiállítása, a játék és maci sarok június 20-áig várja a Művelődési Ház előterében a gyerekeket és az örök gyermeklelkű felnőtteket.

A gyerekek természetesen a Vackor Óvoda és Bölcsőde udvarán is válogathattak a játékos elfoglaltságok között, a program zárásaként pedig birtokba vették a főteret, ahol 17 órától a Zene-Bona Társulat interaktív gyermekműsora vette át a főszerepet, s aratott az ünnepeltek körében hatalmas sikert.

Megosztás