Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Zöldmezős beruházással ragasztógyárat épít a Henkel a Tatabánya-Környe ipari parkban. A gyár és a hozzá tartozó logisztikai központ előreláthatóan 2012-ig kezdi el működését, a beruházás értéke 14,7 millió euró, 80 főnek ad munkát – közölte a vállalat kedden az MTI-vel.

A társaság tájékoztatása szerint az üzembe Lengyelországból és Angliából telepítenek át termelést valamint a Henkel jelenlegi, váci ragasztógyárának termelése is ide költözik.

A vállalat közölte, az új gyárral közelebbről szolgálhatják ki az elektronikai iparban tevékenykedő, közép-kelet-európai vevőiket. Azért döntöttek a tatabányai beruházás mellett, mert Magyarország Európa középpontjában helyezkedik el és jelentős az elektronikai ipar koncentrációja.

A Henkel Magyarország Kft. váci ragasztógyárában 52 ember dolgozik. Az új telephelyen 80 fő számára lesz munkalehetőség. A Henkel Magyarország Kft. 2009-ben 83,9 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el és állományi létszáma az éves átlagot tekintve 595 fő volt.

A Henkel világszerte három üzleti területen működik: mosó- és háztartási tisztítószerek, kozmetika, illetve ragasztási technológiák.. Az 1876-ban alapított vállalat 2009-ben közel 50 ezer munkatársával 13,573 milliárd euró árbevételt és 1,364 milliárd euró üzleti eredményt ért el. A Henkel elsőbbségi részvényeit jegyzi a DAX német tőzsdeindex és a vállalat a Fortune Global 500-as listáján is szerepel.

Megosztás